1

Onderwerp: overtraining

Hallo allemaal,

Wat is overtraining, hoe herken je het, hoe voorkom je het en hoe herstel je ervan ....

Hele hoop vragen.
waarom:

Ik doe ong. 3 looptrainingen 2 zwem trainingen en een fiets training in de week. Dat lukt niet altijd maar dat probeer ik wel. Nu heb ik soms veel tijd en soms veel minder. Dat heeft te maken met m'n werk. kleine zelfstandige. Dan valt er wel eens een training uit.
De laatste weken ben ik voor mijn gevoel meer moe dan anders en trainingen verlopen veel minder lekker. Nu heb ik een week een aantal trainingen overgeslagen waar ik wel uitgeruster van raak maar niet fitter.

Ik denk niet dat ik overtraind ben, maar ben wel erg benieuwd wat waarschuwingssignalen zijn.


Groeten Goof.

2

Re: overtraining

Ik herken het bij mijzelf als dat ik minder snel herstel dan normaal, tot amper herstel. Wat lijd tot veel meer pijnlijkere spieren/pezen dan ik normaal gewend ben. Daarnaast een leeg gevoel, doordat ik door mn reserves heen ben. Maar wellicht is dat voor iedereen anders. Bij mijzelf heb ik het een paar keer doorgehad en dat was eigenlijk alle keren hindsight..

Het is niet wetenschappelijk maar wellicht geeft dit je iets houvast:

http://www.teambrabant2000.nl/downloads … aining.pdf

"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, thats all..."

http://twitter.com/FrankRoozendaa1

3

Re: overtraining

hmm zit er ook mee ik ondervond het in een winterduathlon geen zin om te starten snel op de tenen getrapt en geen fut in de trainingen erna. ben dus naar de sporterts gestapt en zijn advies opgevolgd en ga nu stilaan heel rustig terug aan mijn opbouw beginnen voor het volgende jaar.

4

Re: overtraining

@Frankiboy, duidelijk artikel. grappige aan zulke artikelen is dat ik zowel bevestigende als ontkennende signalen herken.  bv geen macht maar juist hoge hartslag bij presteren.
bij ronnyke ik was van plan op z'n fits aller fits bij de sportarts langs te gaan, waarom weet ik eigenlijk ook niet. betere resultaten scoren denk ik.

5

Re: overtraining

nog een keer,

verkeerd gekeken dus, want de hoge hartslag staat bij de sympatische vorm van  overtraining ook in de lijst!

6 Laatst bewerkt door petitmas (07-01-10 11:10:57)

Re: overtraining

Misschien hebben jullie hier iets aan ?

http://www.sportzorg.nl/bibliotheek/overtraining.html

A+
Arthur