1

Onderwerp: basis opbouwen

Ik ben dus begonnen met een nieuwe basis te leggen voor het nieuwe seizoen en dat doe ik door lange trage duurlopen te doen. Nu heb ik het probleem van dat trage lopen krijg ik vrij vlug last in mijn knieèn heeft daar nog iemand last van of weet er iemand een oplossing voor?

2

Re: basis opbouwen

snelle tempo's gaan lopen....

Ik leg mijn basis altijd eerst met vlotte tempo's. 1 reden is dat ik de tempo's veel beter verteer als de rustige duurtrainingen. Minder blessures en sneller herstel.
2e reden is dat ik zo mezelf een betere, aktievere loopstijl aan leer, waardoor als ik daarna mijn omvang laat toenemen die goede techniek vast houd. Basis van het idee ligt ook bijvoorbeeld in het boek "het duurloop misverstand" van Klaas Lok.

3

Re: basis opbouwen

Mogelijk ontwikkel je door het ontbreken van slotextensie in de knie een PFPS. Is een meer voorkomend probleem bij duurlopen. Misschien dat je er eens een specialist naar zou moeten laten kijken?

Trainingsinhoudelijk heb ik aardige ervaringen met Verheul maar wel het idee dat ik op langere afstanden (1/2 tri) tekort kwam. Ben nu weer aan het duurlopen, eens kijken hoe dat uitpakt.

Ciao

Langzaam snel! (of snel langzaam?)

4 Laatst bewerkt door Bleek (10-01-10 16:31:08)

Re: basis opbouwen

Cesar schreef:

Trainingsinhoudelijk heb ik aardige ervaringen met Verheul maar wel het idee dat ik op langere afstanden (1/2 tri) tekort kwam. Ben nu weer aan het duurlopen, eens kijken hoe dat uitpakt.

Ciao

Deed je wisselduurlopen bij de Verheulmethode? Of 2000tjes?

Ik volg de souplesse-methode, deze is afgeleid van de Verheulmethode; dus heb wel interesse in jouw ervaringen aangezien niet veel triatleten deze methode gebruiken. En nu lees ik dat draak deze ook gebruikt :-) Wat zijn jouw ervaringen draak mbt de langere afstanden? Dus 15km+

@Ronnyke - bouw je je afstand te snel op? Goede schoenen? Zachte ondergrond?

5

Re: basis opbouwen

Nu met dit weer zoek ik niet echt de zachte ondergronden op heb deze week wel op het strand gelopen maar daar was het precies nog erger,maar zal deze week wel zien heb vandaag een uurtje gelopen aan hartslag 130 en had nu eigenlijk niet echt problemen. Mischien heb ik idd in het begin met een andere loopstijl iets te lang gelopen. Ga deze week tevens zachtjes terug met snelheidstraining beginnen.

6

Re: basis opbouwen

Ik doe beide trainingen wisselduurlopen en verschillende afstanden intervallen. Van 1,30 tot 10 minuten.
lange afstanden doe ik eigenlijk niet en ik train ook heel weinig langer als een uur (lopen) dus is het niet gek dat ik een beetje op een hoop ga de laatste 2km van een 10EM. Als je deze trainingen langer maakt moet het tot een halve volgens mij prima gaan. Vond de 1.40 in de 70,3 van Monaco niet slecht gezien de input. langer?...... ga ik voorlopig niet proberen. Monaco was prachtig maar de afstanden waren wat saai.