1 Laatst bewerkt door stijn.bulcke (20-01-16 15:30:38)

Onderwerp: 34ste Veloopzwem - De Haan - Opener Belgisch Triatlonseizoen

Naar goeie oude traditie organiseert sportdienst De Haan i.s.m. de sportraad en de Vlaamse Triatlonfederatie op zaterdag 19 maart 2016 de 34ste ‘Veloopzwem’. 
Deze triatlon is gekend als ‘DE’ seizoensopener  van het Belgische triatlonseizoen.  Tevens is de ‘Veloopzwem’ de langst lopende organisatie in zijn sportdomein op Belgische bodem.  De ‘Veloopzwem’ was de eerste triatlonwedstrijd in België die georganiseerd werd in 1982!!!
De ‘Veloopzwem’ is een ‘zachte’ triatlonwedstrijd (zwemmen in de voormiddag – fietsen met aansluitend lopen in de namiddag). 
De Veloopzwem is toegankelijk voor iedereen die deze sport lief heeft.  De Veloopzwem is voor velen een opwarmertje voor het komende seizoen maar voor sommige recreanten een begin.  Zowel toppers als recreanten bij zowel de vrouwen en mannen vanaf 18 jaar kunnen zich uitleven op deze wedstrijd.  Ook trio’s worden toegelaten.  Zelfs atleten met een beperking worden niet over het hoofd gezien. 
De inschrijvingen openen op woensdag 20 januari 2016 via de website www.dehaansport.be . Er worden 240 individuele triatleten en 10 trio’s toegelaten.
De eerste zwemmers beginnen om 8u00 in het Wielingenzwembad, Graaf Jansdijk, 8420 Wenduine.  Er wordt niet meer gezwommen in het zwembad van Sportcomplex Pier 10. 
Alle triatleten dienen 500m te zwemmen.  Het zwemmen gebeurt zonder wetsuits en in een vaste baan onder toezicht van een tijdopnemer. In de namiddag wordt aan het Sport- en recreatiecentrum Haneveld in de sporthal om 15u00 gestart met het fietsen met  aansluitend het lopen. Er wordt 27,6 km (3 ronden) gefietst en 8,6 km (3 ronden) gelopen. Het parcours van het fietsen en lopen is gelegen in de Haanse polders.  Alle triatleten starten individueel volgens hun gezwommen tijd. Er is geen massa start.   Op die manier krijgt de wedstrijd een eerlijker verloop.
De aankomst wordt voorzien omstreeks 16u30 eveneens op het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld.  Bij aankomst wordt er fruit en water voorzien.
Alle triatleten worden vooraf heel duidelijk gebrieft over het startuur van het zwemmen, de reglementen en verloop van de wedstrijd. 
Sportdienst De Haan hanteert de officiële categorieën tijdens de prijsuitreiking nl. open (eerste 5 triatleten bij dames en heren)  – U23 – master A,B en C alsook een klassement voor inwoners van De Haan, trio’s en trialeten met een beperking.  Sowieso krijgen alle triatleten een mooie naturaprijs.
De officiële prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden omstreeks 17u30 in de gloednieuwe sporthal.
Meer inlichtingen kan je bekomen bij Sportdienst De Haan, Nieuwe Steenweg 74, 8420 De Haan (Klemskerke) 059/242104 of via e-mail sport@dehaan.be of stijn.bulcke@dehaan.be  of website www.dehaansport.be  + facebookpagina.

                                                                               
Sportdienst De Haan
059242104