1

Onderwerp: even voorstellen

Hallo mede atleten,

Toch ook maar besloten om mezelf te registeren op dit platform en mezelf voor te stellen. Ik ben Maurice Bosma, 50 jaar en woonachtig in Best.
Eind jaren tachtig, begin jaren negentig heb ik me zeer fanatiek bezig gehouden met de triathlon sport. Jaarlijks stonden de 1/4 triathlons van Nuenen, Zundert en Rosmalen en de Powerman in Venray op het programma, ook heb ik destijds nog deelgenomen aan de halve in Arcen.
Omdat het lopen mijn sterkste onderdeel was/is ben ik me gaan specialiseren in dit nummer met als snelste tijd een 16.16 min op de 5 km en 33.10 op de 10 km.
Daarna ben ik blijven hangen in de atletieksport en heb de triathlonsport de rug toegekeerd, toch bleef ik altijd geintereseerd, in het weekend de uitslagen kijken op teletekst etc.
In de atletieksport heb ik mijn trainerslicentie gehaald tot niveau 4. Ruim tien jaar heb ik training gegeven aan ambitieuze junioren.
Eind vorig jaar de knoop doorgehakt en gestopt met training geven om weer wat meer tijd vrij te maken om te trainen voor de triathlons.

Wat me vooral opvalt in de hedendaagse triathlon is dat het veel meer een breedtesport is geworden. Ik lees ook regelmatig op dit forum dat atleten vooral worstelen met trainingen, wat moet ik doen, hoeveel moet ik doen etc.
Stel je beginsituatie vast, stel een doel, en zorg in ieder geval dat het SMART(I) is. Maak vooral ook niet te snel te stap richting de IRONMAN, zorg dat je een goede basis hebt en borduur daar op verder, en geniet vooral, dan komen de successen vanzelf.

Dit jaar gaan jullie me tegenkomen in Oirschot, Deil en wellicht nog in Oosterhout, ik kijk er nu al naar uit.

Iedereen heel veel success met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Groeten,
Maurice

2

Re: even voorstellen

Maurice welkom op dit forum en leuk dat je weer triathlons gaat doen! Indrukwekkende looptijden overigens.

3

Re: even voorstellen

Goeie looptijden! Succes met de wedstrijden dit jaar! Heb je een doel qua tijd/rankings?

Ik geloof dat hardlopen ook veel meer een breedtesport is geworden. Tegenwoordig lopen er tig keer meer mensen marathons, maar het aantal deelnemers dat een marathon onder de 3u uitloopt nu is lager dan 25 jaar geleden.

4

Re: even voorstellen

Dank voor jullie reacties. De looptijden zijn alweer 20 jaar oud, maar ik mag nu nog steeds een lage 20 noteren op de 5km.
De doelstelling die ik voor dit seizoen heb is op een lekkere manier mijn wedstrijden draaien en kijken waar ik sta, en vooral weer wennen aan de combinatie van de 3 sporten.

5

Re: even voorstellen

Mooi, om een oude liefde opnieuw te ontmoeten smile.
Ja, die looptijden zijn natuurlijk verschrikkelijk snel. En een lage 20, daar kunnen nog steeds veel mensen van dromen. Succes met oppakken van die 2 andere sporten.