1

Onderwerp: Kickstarter vermogensmeter

Ik kwam via Fiets.nl onderstaande kickstarter tegen en wilde die jullie hier niet onthouden. Ik ben zelf backer 526 voor een early bird dubbele meter.
https://www.kickstarter.com/projects/14 … =discovery

Let wel op. Het is een kickstarter, dus geen garantie dat er iets komt. Prijzige gok voor mij, maar als ze leveren wat ze zeggen dan heb ik voor €204 een dubbelzijdige powermeter.

2

Re: Kickstarter vermogensmeter

Klinkt op zich goed, maar ik vraag me alleen het volgende af. Lees ik nou goed dat door die adapter je pedaal 16mm verder van je crank af komt te staan? Vraag me af wat voor een invloed dat heeft op het fietsen zelf.

3

Re: Kickstarter vermogensmeter

Onze vriend DC Rainmaker heeft er ook al naar gekeken en zijn eerste mening gegeven. Hij geeft (volgens mij terecht) aan dat die adapter niet zoveel invloed zal hebben omdat de afstand per fiets zelf ook al vaak verschilt, en het vaak een kwestie van gewenning is en er relatief weinig invloed is op het fietsen.

Zijn post:
https://www.dcrainmaker.com/2018/04/iq2 … meter.html

En op youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=pZ5_3y2XEVo

Zelf heb ik gisteren het project gebacked via Kickstarter, ook een early bird voor dubbele meter. Mooie bijkomstigheid is dat het bedrijf gestart is door Nederlanders. Kickstarter heeft natuurlijk een garantie tot de deur, maar het lijkt mij toch een mooie kans.

4

Re: Kickstarter vermogensmeter

Ik zag het ook voorbij komen en was toch ook erg enthousiast voor die prijs! Ik stond op het punt om te gaan backen maar toen ik de recentie las van DC Rainmaker, ben ik toch gaan twijfelen. Het feit dat er nog een enkele prototype zijn en dat ze deze nog gaan testen, geeft voor mij nog geen duidelijkheid, naast het feit of je het product u berhaupt krijgt.

Ik ga denk ik wachten tot ze in september er zijn, als ze er zijn, en dan maar wat duurder uit.

Het is wel veel belovend!

5 Laatst bewerkt door Louise (25-04-18 08:01:46)

Re: Kickstarter vermogensmeter

Ik zit er ook naar te kijken, ik wilde voor dit seizoen een (eenvoudige) vermogensmeter kopen en net toen ik zo'n beetje de knoop ging doorhakken kwam ik dit ook tegen. Enkelzijdig vind ik genoeg, ben ik voor € 149 klaar, althans, nu, bij voorinschrijving. De eenvoud van montage/kunnen overzetten spreekt me ook wel aan.

Maar: die lancering op Kickstarter is al een paar keer uitgesteld en ik begrijp uit het stuk van DCRainmaker dat ze mogelijk pas volgend jaar kunnen leveren (en met een beetje pech nooit). Daar zit m'n twijfel nu. En wat DC ook zegt: het is toch pas echt als je 't kunt aanraken (ofzoiets).

Ze zijn trouwens ook bezig met het ontwikkelen van een pedaal om die veranderende Q-factor te compenseren. Mocht dat toch een probleem zijn. Dat verwacht ik trouwens niet, ik fiets op vijf verschillende fietsen en merk er eigenlijk niks van dat dat verschilt.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

6

Re: Kickstarter vermogensmeter

Paar dagen later en ik heb inmiddels besloten niet in te tekenen. Ze hebben mijn geld bepaald niet meer nodig, als je ziet hoe hard het gaat, en ik vind het prijsverschil met straks op de markt te klein. Daar wacht ik dan wel op, komt financieel ondertussen ook beter uit (heb andere zware fiets-tegenvaller: m'n vakantiefiets is total loss). Maar ik blijf het dus wel in de gaten houden.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/