1

Onderwerp: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Afgelopen zondag helaas een frontale botsing gehad tijdens mijn TT training; vriendin op haar TT fietst voorop, ik erachter, komen ons 2 mannen op elektrische fietsen tegemoet. Niets vermoedend kijkt de buitenste man naar links en stuurt daarbij over de midden helft van het fietspad om aan onze kant terecht te komen. Gevolg, frontale botsing die met geen mogelijkheid had kunnen worden voorkomen helaas.

De brief voor de aansprakelijkheid is de deur al uit, alleen nou zou ik graag hebben dat er goed en vakkundig naar onze (felts da1's, carbon) fietsen wordt gekeken. Hebben jullie een goed adres of ervaring met dit soort dingen?

Enough of this sunday stroll, let's hurt a little..

2

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Volgens mij moet je daarvoor je frame aanbieden bij Felt zelf ter controle.

3

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Wellicht bij de zaak waar je 'm gekocht hebt? Volgens mij heeft tri-run in hilversum ook wel ervaring met dit soort zaken.

4

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Vervelend dat je op deze manier bij een ongeluk betrokken bent geraakt. Hebben jullie zelf niets opgelopen? Dat is volgens mij altijd het belangrijkst. Op zich maakt het niet heel veel uit waar je naar toe gaat wat belangrijker is, is dat je zorgt dat er een goede gespecificeerde offerte komt van de kosten voor reparatie. Ik zou eerst zelf heel goed alles nalopen en elk beschadigd onderdeel noteren. Dan met deze lijst naar een goede fietsenmaker gaan (inderdaad, de winkel waar de fietsen zijn aangeschaft zou dan handig zijn) en hen alles nog eens goed na laten lopen. Natuurlijk heel goed de frames nalopen op vreemde beschadigingen, haarscheurtjes of andere zaken die wijzen op frameschade. Als het goed is zal er een schade "expert" langkomen die de schade moet beoordelen. Deze kan thuis langkomen, omdat de fietsen thuis staan, of bij de fm als de fietsen daar staan. Bij mij is een "expert" thuis langsgekomen en met alle respect, maar ik heb geen moment de indruk gehad dat hij enig idee had wat hij moest beoordelen, en van prijzen had hij helemaal geen verstand. Ik heb hem alles verteld en uitgelegd wat er stuk wat, waarom het vervangen moest worden ipv reparatie en wat de kosten waren, met wat websites bij de hand waar ik eea zichtbaar mee kon maken. Daarom zou ik zelf al het voorwerk doen, geef aan wat stuk is, wat het vervangen/ repareren kost en wat er evt. aan arbeidsloon bij komt. Denk daarnaast ook aan de volgende dingen, kleding, helm, schoenen. Ik zou zelfs aangeven of je door de schade deelname aan evenementen moet afmelden, de betaalde startgelden zou ik ook opgeven.
Als het goed is zal de verzekeraar uiteindelijk een schikkingsvoorstel doen om jullie schadeloos te stellen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit bij mij destijds keurig was geregeld en ik voldoende uitgekeerd kreeg om alles wat vervangen moest worden te vervangen.

5

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Let wel, niet alle schade aan een carbon frame is zichtbaar. Na een aanrijding kunnen er ook intern scheurtjes ontstaan. Bij twijfel het frame dus laten controleren daarop. Dit kan alleen via röntgen apparatuur bij gespecialiseerde bedrijven, welke dat zijn weet ik zo snel niet maar de fietsenmaker zal dat wel weten. Eerste actie voor de fiets lijkt mij dus langs een gespecialiseerde fietsenmaker gaan.

6

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Ik had het vorige week ook haast zitten. Zo een ouwe vent met een elektrische fiets die overal naar zit te kijken behalve naar waar hij rijd. Dat moesten ze verbieden voor ouwe mensen zo een elektrische velo tongue

7 Laatst bewerkt door HermanB (20-05-15 13:42:29)

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Het zijn niet alleen ouderen op elektrische fietsen, helaas. Nu het enigszins zomer aan het worden is (nou ja, het is langer licht en de zon schijnt wat vaker) lijkt het wel of iedere halvegare zonder verstand of verkeersbesef de fietspaden opzoekt. Liefst in groepjes natuurlijk, maar of ze nu alleen zijn, met twee of met zes, het fietspad wordt in elk geval over de hele breedte in bezit genomen, kijken doen ze niet als ze slingeren of afslaan, en over richting aangeven hebben we het al helemaal maar niet.

Afgelopen zondag moest ik in Meijendel ook weer een keer de tegenoverliggende berm in duiken omdat een tegemoetkomende fietsster (jong en niet elektrisch) ineens haar fiets zonder te kijken dwars op het pad parkeerde. En toen kreeg ik dus een grote mond van haar vriend  roll

Nu al bezorgt iedere zondagse duurrit me zo minstens zes hartverzakkingen. Als dit zo doorzet ga ik me echt zorgen maken voor de rest van het seizoen.

/Herman

8

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Dank alle voor de nuttige en bruikbare tips zover. Ik heb overal foto's van gemaakt en ik zal een lijst (digitaal) maken met prijzen mochten ze vragen hebben. En wanneer vindt een "expert" iets kapot? Doordat het stuur (pro missle) omhoog geschoten is, zijn de remkabels dusdanig klem komen te zitten dat het carbon van de wing iets omhoog gekomen is. Ik wil dit uiteraard gewoon vervangen hebben, niets meer dan normaal toch?

Lichamelijk heeft mijn vriendin gelukkig alleen wat schaafwonden op haar arm overgehouden en haar duim zat tussen beide sturen, hiervoor al bij de huisarts geweest.

Klote is inderdaad dat we volgende week zondag de eerste OD hadden, nu onze fietsen beide wat beschadigingen hebben, weet ik nog niet of ik er wel op wil rijden..

Enough of this sunday stroll, let's hurt a little..

9

Re: Schade laten beoordelen na aanrijding?

Het voordeel van de "expert" thuis ontvangen is dat jij kan aangeven wat stuk is en vervangen moet worden. Neem dit mee in de offerte. Ik had bijvoorbeeld een wielset waarvan het achterwiel door de val speling had. Ik heb de complete wielset laten vervangen, dit was overigens een goedkoop setje van nog geen 150 euro, alleen als set verkrijgbaar. Bij de fm kan het ook, maar dan weet je ook dat je alles wat je krijgt kwijt bent voor de reparatie. Als je zelf handig bent scheel het iets. En je kan weer wat tijd besteden om leuke nieuwe spullen te zoeken op het www.

Ik zou zeker aangeven wat volgens jou allemaal vervangen moet worden.