1

Onderwerp: Zwift en thuis trainen

Goedenavond,

Ik zit er naar te kijken om met Zwift de winter door te trainen. Nu heb ik een beetje online zitten kijken maar het is mij niet helemaal duidelijk wat ik precies nodig heb.

Volgens mij:

- Zwift
- Tacx
- Power meter

Hebben jullie tips voor een goede setup? Bij het googlen wel tegengekomen dat je soms aparte banden moet hebben die niet slijten om een Tacx etc.
Is het ook mogelijk om de Zwift workouts te koppelen aan Strava en garmin connect?

Gr,

EB86

2

Re: Zwift en thuis trainen

Een direct aangedreven smart trainer, zoals de Tacx Neo of andere types. Neo geeft ook een soort van force feedback. Dat maakt het extra leuk. Een buitenband is niet nodig.

Bij een smarttrainer heb je geen aparte vermogensmeter nodig. Die heeft de smart trainer zelf al.

Een goede ventilator en een windows pc met een groot (tv) scherm waarop je zwift installeert en een Ant+ usb dongle aansluit. Met iPad gaat het dacht ik ook.

Via Google kun je overigens genoeg info vinden hierover. Zie oa de video's van Shane Miller.

3

Re: Zwift en thuis trainen

Wellicht ook interessant:
https://www.dcrainmaker.com/2016/10/ann … tions.html

4

Re: Zwift en thuis trainen

Wat Deem zegt.

Verder weet ik niet wat je wensen zijn en je budget. Zelf heb ik sinds vorig seizoen ook een Zwift-opstelling. Ik was op zoek naar 'Zwift voor de laagste prijs' smile in combinatie met een trainer waar ik geen 'trainingsband' voor nodig had (zo'n blauw ding). Voor deze setup heb ik gekocht:

- Elite Turbo Muin B+ (tegenwoordig Elite Turno, nu prima te koop bij bijv. Mantel of 12Go) voor ong. 450,00
- USB Ant+ dongle (voor in je laptop) a 30,00 geloof ik
- Cassette (om op de trainer te monteren) a 30-40

Voordeel van een direct drive trainer (a la de Turno) is dat deze stiller zijn, je dus geen trainingsband nodig hebt en een realistischer gevoel geeft.

De powermeter zit (bij de Turno in elk geval) ingebouwd. Je ritten kun je automatisch synchroniseren met Strava. Koppelen met Garmin heb ik geen ervaring mee.