1

Onderwerp: 70.3 west friesland

De Ironman organisatie is lekker bezig in Nederland. Ik las namelijk op Facebook dat ze plannen hebben om nog een Ironman evenement naar Nederland te halen, en wel een halve of 70.3. Deze gaat dan plaats vinden in en om Hoorn.
Eerste editie staat dan voor 2019 een paar weken voor Maastricht.
Als rasechte westfries vermoed ik dat ik een heel mooi evenement heb om naar uit te kijken als eerste ervaring met Ironman en als eerste halve. (tot nu alleen maar 1/8)

2

Re: 70.3 west friesland

Ik sta te popelen big_smile ik zie het wel zitten!

3

Re: 70.3 west friesland

Ik ook.

4

Re: 70.3 west friesland

Ik ken de omgeving niet zo, maar een extra halve afstand erbij is natuurlijk altijd mooi!

Vaak wordt er een lokaal succesvol evenement overgenomen door die grote labels. Deze is echt helemaal nieuw?

5 Laatst bewerkt door monkeloor (27-07-17 10:02:27)

Re: 70.3 west friesland

Hoe mooi West Friesland ook is, zou het echt de moeite waard zijn om daar een IM van te maken? Maw.; je fietst weer in de polder en ipv een normaal tarief (50-80eu) betaal je nu de hoofdprijs? Dan ga ik liever naar Leiderdorp of Didam oid (waarbij het geld ook nog eens naar de lokale vereniging gaat ipv naar een internationale organisatie.

Dus een nieuwe halve er bij; leuk! Dat het een IM is; mwoah tongue

6

Re: 70.3 west friesland

monkeloor schreef:

Dus een nieuwe halve er bij; leuk! Dat het een IM is; mwoah tongue

+1 Er is zeker plek op de kalender voor een mooie nieuwe halve, maar voor mij hoeft dat peperdure en hypercommerciële Ironman-circus ook niet zo. Leuk om een paar keer meegemaakt te hebben, maar doe mij maar de kleinere evenementen.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

7 Laatst bewerkt door elderenbosch (27-07-17 18:01:53)

Re: 70.3 west friesland

Goed bericht! Ja, eens dat het een zeer commerciële organisatie is maar ik vind wel dat het bijzondere wedstrijden zijn. Ik beleef ze toch echt anders dan de minder grote / meer lokale wedstrijden. Waarbij ik ze overigens allebei leuk vind, maar de Ironmans toch wel wat unieks vind hebben (groot deelnemersveld, veel publiek, internationaal karakter, goede afgezette doorgaande wegen, goede verzorging van triathleten, topsfeer bij finish, minimaal 2 daags uitje, etc.). Voor mij reden om er 1 of 2 per jaar te doen naast alle gave 'lokale' wedstrijden die we hier ook al hebben.

8

Re: 70.3 west friesland

Ik ben er zeker bij, kom uit Hoorn dus deze wil ik echt niet missen.

Weet alleen niet of ik of meedoe als deelnemer of als toeschouwer... halve triathlon zit nog niet in mijn lange termijn planning... Maar misschien dat ik een uitzondering ga maken voor deze. Er is nog genoeg tijd om ervoor te trainen. big_smile

9 Laatst bewerkt door HansH (05-02-18 15:06:58)

Re: 70.3 west friesland

Ik beleef Ironmans inderdaad ook totaal anders dan gewone triathlons. Misschien is dat juist het verschil: een Ironman is een beleving en een Triathlon een wedstrijd. Zoiets als marathons en de NY marathon... Juist daarom denk ik niet dat ik meedoe. Woon in de regio en ken de omgeving. Bij een belevenis hoort ook een beetje een andere omgeving. Als ik mag kiezen tussen de 70.3 van Denemarken of die van Hoorn ben ik er snel uit cool

triathlon is 3x leuker!