1

Onderwerp: mijn eerste keer

hallo luitjes,

Sinds een aantal maanden ben ik fanatiek aan t trainen. Dat begon met 2-3 x in de week zwemmen en is nu uitgegroeid tot de wens van deelname aan een 1/4 triathlon.
Ik doe ook een aantal keer in de week aan wielrennen en sinds een paar weken, loop ik zeker 2 keer per week weer hard. Hardlopen blijft een zwak punt en daarvoor moet ik nog aanzienlijk goed trainen.
Laatst kreeg ik een tip om eers, maar eens aan een 1/8 triathlon deel te nemen, en te ervaren hoe dat voelt, en dat is vervolgens ook mijn plan geworden (hoe lastig ik het ook vind om mijn doelen bij te stellen). Ik besef me immers ook wel dat 10 km lopen, best veel is, want met dat zwemmen en fietsen zal ik in verhouding weinig moeite hebben.

Ik heb me bij dit forum aangemeld om ervaringen te kunnen delen en van jullie adviezen te leren.

Wie heeft er tips voor mij, of ervaringsverhalen van jullie 'eerste' keer. Wat zijn bijv. beginnersfoutjes, en waarop moet ik goed letten? Kan een triathlonvereniging je veel verder helpen (dan denk ik bijv. meer aan de techniek van zwemmen/ lopen). Ook heb ik tips gehad om eens een keer een koppeltraining te doen, om vast te oefenen> hoe vaak moet je dat dan doen in de week?

Volop vragen die een antwoord zoeken dus...


groetjes, Lonneke

2

Re: mijn eerste keer

hallo lonneke, ik zit met precies dezelfde vragen, ik ben ook net begonnen dus ben zeer benieud naar de reacties

3

Re: mijn eerste keer

De eerste keer gewoon doen. Niet voor de tijd, gewoon om het mee te maken.

Mijn grootste fout tijdens mijn eerste triathlon was dat ik het shirt dat ik tijdens het fietsen en lopen wilden dragen niet aankreeg. Na het zwemmen was mijn oog-hand coordinatie zo slecht dat het minuten extra kostte om dat shirt aan te trekken.

4

Re: mijn eerste keer

Inderdaad gewoon een keertje doen. Verder wat zoeken lezen op dit forum doet wonderen.

JAB

5

Re: mijn eerste keer

Hallo Lonneke en Rubiru,

Net als de andere members is ook mijn advies, gewoon een keer proberen. Laat je niet opjagen door de ervaren atleten en laat je niet van slag brengen door de snelle pakjes en dure fietsen. Gewoon lekker sporten en genieten onderweg.
Vertrek op tijd van huis en zorg dat je genoeg tijd hebt om je spullen op te halen en alles klaar te leggen in de wisselzone. Als je niet weet waar je de wisselzone uit moet, vraag het dan vooral aan andere atleten of vrijwilligers.

Wat meer tips kan je op mijn website www.trigirls.nl vinden (niet alleen voor girls trouwens ;-))

Je eerste triathlon: http://www.trigirls.nl/?p=98
Checklist wedstrijd: http://www.trigirls.nl/?p=19
De wedstrijddag stap voor stap: http://www.trigirls.nl/?p=74

Succes Karlijn