1

Onderwerp: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Vandaag een mail ontvangen dat de triathlon van Bodegraven van 8 september verplaatst is naar 7 oktober. Er wordt geen vergunning afgegeven voor het zwemmen (in de Oude Rijn) vanwege de wateraanvoer en het gevaar van stroming.

Buiten dat ik eigenlijk een 10 km wedstrijd had staan die dag vraag ik me af of een triathlon op die datum nog te doen is?
Water zal wel flink koud zijn dan. Onze vereniging gaat de derde week van september weer het zwembad in vanwege de kou (en donker) dus dan heb ik ook al een paar weken niet meer buiten gezwommen.
En van het water de fiets op, extra shirtje wellicht? Het zou mijn tweede triathlon worden. Dat wordt nu ineens mijn derde.
Op 23 september doe ik nog Alphen (sprint).

In Bodegraven doe ik trouwens de 1/8e.

2

Re: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Ik was nog op zoek naar een triathlon rond die periode, dus eens kijken of ik me alsnog in kan schrijven.

En ja, het kan allemaal wat kouder zijn tegen die tijd. Met wetsuit moet het zwemmen wel te doen zijn en zoals je zegt, eventueel op de fiets een shirt met lange mouwen dragen dan komt het allemaal wel goed.

3

Re: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Er was een wachtlijst, maar ik vermoed dat er wel veel afmeldingen zullen zijn. Van mijn vereniging haken er al een aantal af omdat ze voor andere evenementen zijn ingeschreven.

4

Re: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Tsjonge, dat is ook wat. Het blijft wel in open water? Omdat Bodegraven tot vorig jaar in een zwembad was.

De watertemperatuur zal enorm afhangen van het weer in september. Hier in de buurt is het laatste weekend van september altijd een zwemtocht, en het ene jaar of het andere verschilt wel 5 graden - vorig jaar was het 15, het jaar ervoor 20.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

5

Re: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Het zwembad is afgebroken dus dat is geen optie meer.
Waar ik bang voor ben is dat het uiteindelijk toch op een run-bike-run uitdraait en dan vind ik het best zonde dat het verplaatst is.
Je maakt toch een seizoensplanning, al is het maar een 1/8e.

Ik had al een beetje in mijn hoofd om na Alphen op 23 september mijn fiets op de Tacx te zetten en mijn wetsuit in de winterstalling. En dan meer gericht op hardlooptrainingen voor een circuit van november t/m april.

6 Laatst bewerkt door Maca944 (03-09-18 08:15:02)

Re: Bodegraven verplaatst van 8 september naar 7 oktober 2018

Het duurde even, maar ik kon me zojuist gewoon via de NTB inschrijven voor Bodegraven, dus ik ben erbij. Toch leuk, nog een laatste triathlon dit jaar.