1 Laatst bewerkt door ic3d (06-09-18 09:41:37)

Onderwerp: Politietriathlon 2018

Het wordt een run bike run...

Erg jammer, zeker omdat de melding nu pas komt. In het programmaboekje staat dat het water van goede kwaliteit is, maar dat blijkt al langer bekend niet zo te zijn. Alternatieven zitten inmiddels allemaal vol en het inschrijfgeld ben je vanzelfsprekend weer gewoon kwijt. Net als vorig jaar, toen ik na 2.5 uur wachten (vanwege het verschil tussen aanmeld- en starttijden) na een paar meter zwemmen weer onder een blakend zonnetje uren naar huis kon rijden.

Voor kortere afstanden is dit, ondanks het ontbreken van tijdsregistratie per onderdeel, toch één van de duurdere triathlons en jaarlijks is er wel wat. Ik snap dat het vaak overmacht is, maar ik baal wel. Dit is de laatste keer dat ik hier mee doe.

En nu na geventileerd te hebben nog een vraagje. Ik twijfel met klikschoenen te fietsen. Het scheelt twee keer schoenen wisselen, ik ren uiteraard sneller / fijner met hardloopschoenen in de lange wisselzone en het scheelt inklikken. Ik las ergens dat het verschil tussen mét of zonder klikschoenen 20 á 30% is, maar dat lijkt mij persoonlijk wat veel...

2

Re: Politietriathlon 2018

Ik moet enigszins terugkomen op mijn zure post. Het was een goed georganiseerde wedstrijd. Natuurlijk baalde ik van het zwemmen, maar ik heb dan ook het hele jaar vooral de focus op het zwemmen gelegd. Daarnaast heb ik een blessure die vooral opspeelt bij het lopen. Dubbel zuur dus als het zwemmen door het lopen wordt vervangen. De keuze was echter terecht. Er zat blauwalg en het water stonk een uur in de wind.

Vier jaar geleden was dit de eerste wedstrijd waar ik ooit een triathlon heb gedaan. Destijds kon ik nog geen 25m borstcrawl zwemmen, had ik nog nooit op een racefiets gezeten en was lopen mijn sterkste onderdeel. Nu, vier jaar later, zwem ik zonder al te veel moeite 8KM borstcrawl. Fiets ik meestal wel in de top-10 en is lopen, ondanks veel sneller geworden, mijn slechtste onderdeel. Maar ondanks de nostalgie, was dit wel het laatste jaar in Spijkenisse. Het is de enige triathlon (die ik ken) zonder tussentijden, de wisselzonde is onnodig lang, je krijgt er geen medaille (dat vinden vooral de kinderen jammer), er gaat vaak iets mis, het is een heel eind rijden voor mij, het is de triathlon met zo'n beetje het minste publiek, er staat al jaren geen fotograaf meer aan de kant (ja, ik vind een aandenken leuk) en de website is zo vaak gehackt dat deze zelfs niet door de pornofilter op de zaak heen komt.

Kortom, houdoe en bedankt Politietriathlon!

3 Laatst bewerkt door mstyz (09-09-18 23:34:02)

Re: Politietriathlon 2018

Omdat ik in de buurt ben geboren en opgegroeid is het voor mij toch wel echt thuis komen.

Ik denk dat deze triathlon met name wat moeite heeft om met de tijd mee te bewegen. Dat is wat je ervaart. Idd de website, de informatievoorziening, en met name de tijdregistratie is wat achterhaald.

Aan de andere kant is de verzorging ok, veel vrijwilligers, een veilig fiets en loop parkoers (lopen is trouwens lekker gevarieerd) en is er voldoende aandacht voor de winnaars:

Ceremonie met bosje bloemen en medaille... En zelfs een geldprijs in de meest competitieve categorie. Hopelijk hebben ze die hack wel weer onder controle, want ik durf de website niet meer te checken voor foto's etc.

Tja voor mij is het een laagdrempelige triathlon in de buurt. Zou een andere tijdregistratie wel goede verbetering vinden! Nu heb ik geen idee hoe mijn prestatie zich relateerd tot de competitie.

-- M

4

Re: Politietriathlon 2018

Het voelt inderdaad allemaal wat gedateerd, maar je hebt gelijk, op de dag zelf is alles goed georganiseerd en het parcours (met name het fietsparcours) is erg fijn. Ook de ceremonies in alle categorieën is goed geregeld. Nu krijgen de jeugd en masters, die niet vaak de algemene top-3 halen, ook een podium en dat is zeker terecht.