1

Onderwerp: Triathlon specifieke fietsschoenen

Hallo,

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest een fiets inelkaar te knutselen voor triathlons. Tot op heden reed ik op een gewone racefiets en ging ik op mn gemak op de grond zitten bij de wissel om mn schoenen aan te doen. Maar net zoals velen wil je steeds je tijd verbeteren.

Tot op heden gebruik ik gewone SPD SL fietsschoenen, met 2x klitteband en zo'n spanbandje, maar die gaan niet echt snel aan en dat kost me dus tijd bij de wissel. Die kan ik ook niet van te voren aan m'n pedalen vastklikken.

Kortom, ik overweeg speciale triathlon fietsschoenen aan te schaffen. Ik heb er echter helemaal geen ervaring mee dus vandaar mijn vraag hier op het forum.

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van dit soort schoenen? Welk merk/type raad je aan en waarom? Waar koop je deze schoenen?

Greoten,
Remco.

2

Re: Triathlon specifieke fietsschoenen

Dit is een vb van een triatlon gerichte fietsschoen. Makkelijk aan te doen tijdens het fietsen en geen tong binnenin. Tuurlijk zijn er nog andere dus aan jou de keuze wat je het best bevalt  http://www.wiggle.nl/northwave-tribute- … nschoenen/