1

Onderwerp: Nieuwe 'atleet'

Hoi allemaal,

Al een tijdje lees ik stiekem mee op het forum, dus nu is het wel tijd om me een keer aan jullie voor te stellen. Ik ben Jeroen, 32 jaar en woon in het noorden van België. Ik heb nog geen ervaring met triatlon, maar dat gaan we dit jaar veranderen. Eerst even terug in de tijd...
In mijn jonge jaren was ik elk vrij moment op de racefiets of mountainbike te vinden. In mijn studententijd heb ik vooral aan 'cafésport' gedaan en daarna wat beginnen hardlopen. Toen werd m'n zoontje geboren en heb ik een aantal jaar niet gesport en vooral tijd geïnvesteerd in mijn job en mijn gezin.
Eind 2016 kreeg ik veel last van mijn heup. Het verdict van de huisarts? Bekkeninstabiliteit. Best knap voor een man van toen 30 jaar... Fysio behandelingen maakten het alleen maar erger tot het moment dat ik uitstralingspijn begon te krijgen in mijn rechterbeen. Ik kon m'n eigen veters niet meer strikken. Best dus van ver moeten komen en toen besloten dat ik weer actiever moest worden. Dus beginnen zwemmen als revalidatie van wat een discusbulging bleek te zijn en tegen advies van elke specialist in terug beginnen hardlopen. Ik was dan ook super trots toen ik in maart 2017 weer 3km kon lopen aan 7:00/km. Raar maar waar, zelfs door het hardlopen ging ik sneller herstellen. Dan in de zomer van 2017 weer eens op de fiets gestapt en die oude hobby weer opgepikt.

Als je dan toch gaat zwemmen, fietsen en lopen, ligt de triathlon op de loer. Afgelopen jaar, zwemles genomen, een triathlon trainer onder de arm genomen en een nieuwe racefiets gekocht en vooral veel getraind.

Dit jaar moet het maar een keer gaan gebeuren. Ik ga een aantal loopwedstrijden selecteren en waarschijnlijk mijn debuut maken in de 1/4 triathlon. Een sprint lijkt me zo ontzettend snel dat ik vermoed dat 1/4 me momenteel het best ligt.

Als echte gadgetfreak denk ik dat ik nog wat kan bijdragen met betrekking tot 'wearables' (ben inmiddels aan mijn 8ste Garmin), verder blijf ik geïnteresseerd mee lezen en hoop ik erg veel van jullie te leren.

Sportieve groeten,
Jeroen

2

Re: Nieuwe 'atleet'

Welkom Jeroen! Rust roest blijkt maar weer. Goed dat je op je eigen intuïtie bent afgegaan en weer bent gaan sporten. Veel succes met de voorbereiding op je eerste triatlon!

3

Re: Nieuwe 'atleet'

Hee Jeroen,

Goed van je dat je sport hebt opgepakt en hier nu herstel in vindt.

Ik heb discusbulging even opgezocht, ben geen arts, maar kan me zo voorstellen dat vooral jij veel baat zal hebben bij core trainingen. Dat is voor iedere triathleet belangrijk, maar vooral bij jou.

Heel veel plezier met je nieuwe hobby!


John

4

Re: Nieuwe 'atleet'

Jeroen welkom! Cafésport, die ga ik onthouden, daar speelde ik ook ooit in de eredivisie wink

Welke Garmin(s) gebruik je nu?

5

Re: Nieuwe 'atleet'

Ik combineer cafésport met triatlon en dat gaat perfect :-) en oja ik ben ook een noorderlijke Belg.

6

Re: Nieuwe 'atleet'

Ook van mij welkom!
Bekkeninstabiliteit, kunnen mannen dat krijgen? Maar dat was het dus niet, begrijp ik, of ook? In elk geval: fijn dat je de weg naar herstel én bewegen hebt ingeslagen, en de triathlon is daar een mooi vervolg van!

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

7

Re: Nieuwe 'atleet'

Bekkeninstabiliteit was een gevolg van de verstoorde stuurpulsen van de bulging. Dus niet de oorzaak van de ellende. Ik doe ongeveer 3x per week een corestab. sessie van ongeveer een kwartiertje en dat lijkt het prima te doen voor nu. 
Best bijzonder hoor, ik ben natuurlijk ook geen arts, het idee dat de kans groot is dat een discusbulging ooit een hernia wordt... Maar goed, lekker genieten en goed naar m'n lichaam luisteren. Dan zien we vanzelf wel hoe ver ik mijn lichaam kan drijven op een gezonde manier.

Maca, ik gebruik nu de Garmin Fenix 5X. Hij is redelijk fors, maar wat een prachtapparaat zeg! Voordien de Fenix 3 gebruikt, maar toch overtuigd geraakt door de kaartennavigatie van de 5X. Zo heb ik geen Edge of mijn oude Oregon nodig om de weg te wijzen.

8

Re: Nieuwe 'atleet'

Welkom Jeroen!

9

Re: Nieuwe 'atleet'

Welkom!