1

Onderwerp: almere nog haalbaar ?

vloog gister tijdens trainen op de fiets over de kop sad
handen open liggen en knie zwaar gekneusd..
zaou almere nog haalbaar zijn ? was er klaar voor ...

2

Re: almere nog haalbaar ?

wat zonde!

Handen komen nog wel goed denk ik. Die knie heeft waarschijnlijk wel wat langer herstel nodig hebben..
Maar je moet niet vergeten dat je basis nu gewoon heel goed is. Dat raak je niet zo maar kwijt! Je kunt best proberen om nog wat te doen (bijv. nog wat krachttraining met wat lichtere gewichten om zo nog een soort duur-gevoel te krijgen) Iig heel veel sterkte met het herstel! succes

3 Laatst bewerkt door Vanzella (06-07-10 12:54:23)

Re: almere nog haalbaar ?

Natuurlijk!

Kijk maar hoe die mannen in de tour eruit zien! Een mens kan veel verdragen!

Pak een paar dagen rust, maak ondertussen een afspraak met een fysio die hierin gespecialiseerd is en maak een heropbouw plan.

Als je al veel duurtraining gedaan hebt en met 2-3 weken weer lekker kunt trainen hoeft er weinig tot niets aan de hand te zijn!

4

Re: almere nog haalbaar ?

Mooi 1 concurrent minder.....

Is natuurlijk onzin, maar idd lijkt me dat zwaar k***e, maar aan de andere kant hoeft dit ook weer niet echt nadelig te zijn, normaal zou je je basis nu toch prima op orde moeten hebben voor Almere, alleen straks zeker niet gaan proberen om de "trainings schade" weer in te willen halen. De laatste 4 weken zijn normaliter toch afbouwend en extra rust is voor velen niet eens zo verkeerd.

Gewoon rustig herstellen en wellicht wat extra zwemmen / lichte krachtoefeningen en zou zeker bij sportarts langsgaan voor goed advies wat je verder nog kan / mag doen en dan komt het best goed.......

5

Re: almere nog haalbaar ?

Vooral blijven bewegen (maar niet te zware intensiteit) zodat je knie niet helemaal stijf wordt.  Dat geeft een betere doorbloeding en bevordert zo het herstel.  Eventueel na de training ijs erop.

6

Re: almere nog haalbaar ?

thanx voor de tips..
dacht als ze vallen in de tout doe ik het ook maar wink

ga gewoon wat minder hard kunnen trainen.. en almere proberen binnen die 15 uur te blijven...
zal nog 2 a3 weken van te voren 1x een koppel te draaien van 120 fietsen en 20 lopen.. maar ja we zien wel

@triest.. zie nu een uitdaging wink

7 Laatst bewerkt door Jacob (06-07-10 23:27:52)

Re: almere nog haalbaar ?

Ik denk dat het absoluut goed kan komen.
Ik ben het niet eens met triest in dat je basis nu al ligt.
Het fundament misschien, maar de echte specifieke training voor Almere gaat nu pas beginnen! Die mis je dus gedeeltelijk.
Mijn advies; maak van je nadeel je voordeel. Focus je op wat je wel kan. Zorg dat je op gewicht blijft of er nog wat af haalt. Zorg dat al je materiaal dik in orde is. Zog dat je veel zwemt met pullbouy straks als je niet meer open ligt en maak je zemmen beter. Dit is misschien niet ideaal, maar het is allerminst het einde.

Succes!!

Ps; triest; 4 weken afbouwen? Zou ik niet doen.

IMH/IMG/NM Finisher
Doe mee met Frysman
Team
Website

8

Re: almere nog haalbaar ?

@jacob, piek (qua totale omvang) ligt in week 29 voor mij, daarna gaat toch echt het volume terug, uiteraard wel de wedstrijd specifieke voorbereidingen, maar goed ieder zijn manier en tuurlijk is dit niet optimaal (anders zouden we het allemaal wel doen), maar wil zeker niet zeggen dat het hiermee over is.

[... zie nu een uitdaging]
Mooi hopelijk voor jou het laatste zetje wat nodig was.......

9

Re: almere nog haalbaar ?

Wieger,
Als je in de komende weken tijdens trainingen (voorzichtig beginnend en weer opbouwend) een stijgende lijn ziet in de belastbaarheid van je knie, voorzie ik betrekkelijk weinig problemen om in Almere goed te finishen. Als je knie gewoon in de komende paar weken goed en snel herstelt kun je waarschijnlijk zelfs redelijk uitgaan van je originele finishdoelstelling (als je althans afstevende op een 'recreatieve' finish vanaf ca. 11 uur).

Zoals in eerdere posts al gemeld, heb je in de afgelopen maanden (beter gezegd: de afgelopen jaren) al je basis moeten leggen voor Almere, en je trainingsarbeid in deze laatste maand (of de deuk daarin als gevolg van je val) doet daar niet al te veel toe of af - mits je knie op de wedstrijddag redelijk heel is uiteraard.

Just two eurocents van een gepassioneerd, over 20 jaar gepokt en gemazeld, maar evengoed nog steeds zeer recreatief ingestelde lange-afstandsadept.

Time is an illusion
Lunchtime doubly so.

10

Re: almere nog haalbaar ?

net weer terug in het ziekenhuis geweest
kraakbeen irritatie.. niet te veel belasten zegt ie.. maar op de vraag of ik almere aan kan draaide hij omheen
lekker is dat
almere... ik kom gewoon