1

Onderwerp: NTB en SHT slaan handen ineen voor vrijwilligerswerving

Van de NTB site

Zoals inmiddels waarschijnlijk wel algemeen bekend, staat de triatlonsport in Nederland iets groots te wachten in 2008. Voor het eerst in de geschiedenis vindt in het laatste weekend van augustus namelijk het WK Lange Afstand Triathlon plaats. Plaats van handeling is, bijna vanzelfsprekend, Almere. De stad waar de triatlonsport in Nederland groot geworden is.

De organisatie van dit WK, de Stichting Holland Triathlon (SHT) is uiteraard al geruime tijd bezig om van deze wedstrijd tot in de kleinste details een topevenement te maken. Ook al staat de organisatie al jaren als een ‘huis’, een WK vraagt - mede door de strenge eisen die de internationale federatie (ITU) aan een dergelijk evenement stelt - net weer even een stapje extra. Tel daarbij op de bijzondere situatie dat op de vrijdag vóór het WK de populaire scholierentriatlon georganiseerd wordt, op zaterdag een startserie over de zogenaamde klassieke afstand (3,8 km. zwemmen – 180 km. fietsen – 42,195 km. lopen) gepland staat en op zondag tenslotte het WK over de O3 afstand (4 km. zwemmen – 120 km. fietsen – 30 km. lopen) en het is duidelijk dat de SHT het komend jaar voor een bijzondere uitdaging staat!

Maar uitdagingen, daar is onze sport groot van geworden, dus ook de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) heeft er alle vertrouwen in dat het een mooi weekend gaat worden van 29 tot en met 31 augustus 2008. De SHT maakt altijd gebruik van een grote en relatief vaste groep enthousiaste vrijwilligers, die de toekenning van dit WK door de ITU als een grote beloning zien voor al hun inspanningen van de afgelopen jaren. Echter… door de aanzienlijke uitbreiding van het evenement met een complete wedstrijddag zijn dit jaar beduidend méér vrijwilligers nodig dan voorgaande jaren. De SHT en de NTB hebben voor de werving van deze extra vrijwilligers de handen ineen geslagen, omdat de verwachting is dat een rol als vrijwilliger tijdens dit grootschalige evenement voor verenigingen en organisaties die bij de NTB zijn aangesloten een unieke kans vormt om kennis en ervaring op te doen, die later weer van pas kan komen in de eigen situatie.

(Bestuurs-)leden van verenigingen en organisaties worden dan ook van harte uitgenodigd om vrijdag 29, zaterdag 30 en/of zondag 31 augustus, bij voorkeur in groepsverband, deel te komen uitmaken van de ‘vrijwilligersfamilie’ van de Stichting Holland Triathlon.

Waarvoor zijn mensen nodig?

    * Beveiliging van het parcours als verkeersregelaar
    * Opbouwen van het parcours en Park Fermé en het stadion
    * Hulp bij het inschrijven van de atleten
    * Hulp bij diverse verzorgingsposten op het parcours
    * Het begeleiden van atleten uit vele landen met vele talen

Wat heeft de SHT voor haar vrijwilligers in petto?

    * Voor wie meerdere dagen aanwezig is wordt, indien nodig, voor overnachting gezorgd
    * Een unieke ervaring als medewerker van het WK triathlon
    * Alle dagen lunch en/of warme maaltijden in de speciale vrijwilligerstent
    * Een speciale herinnering als aandenken aan dit mooie sportevenement
    * Drie dagen gelegenheid om ervaring en kennis op te doen voor uw eigen vereniging of organisatie
    * Heel veel gezelligheid en plezier en uiteraard de dankbaarheid van alle atleten

Belangstelling? Vraag een inschrijfformulier aan bij Christie Brouwer op het NTB Bondsbureau: christie.brouwer@nedtriathlonbond.org / tel. 030 – 751 37 70.