1

Onderwerp: Gendt, 30 juni 2019

Gendt! De triathlon waar we het al maanden over hebben met de hardloopgroep. Je kan wel zeggen dat we door onze hardlooptrainers (Frank Heestermans en Evert Scheltinga, vorig jaar) enigzins aangestoken zijn...


De voorbereiding ging, bij mij, goed. ik wist wat ik moest doen en wanneer, en wat ik op de fiets- en op de loopwisselplek wilde neerleggen. Er zijn dus 2 parc fermee's maar je kan alle zooi in een grote witte zak met je startnummerer op stoppen na het fietsen, dan kan je het na afloop weer keurig ophalen. Goed geregeld dus.


Er zijn een paar lopers die me echt makkelijk voorbij lopen in de loopgroep, dus het is zaak om op tijd een voorsprong op te bouwen. Liefst met zwemmen al maar zeker met fietsen. Dat wordt dus het gameplan. Mijn tijd van 2 weken terug (2.35) in Rosmalen maakt wel indruk. We zijn meer lopers van de lange afstand, zeg maar smile. Oftewel: "we" zijn wel vlot maar geen toplopers. Maar we draaien onze hand niet om voor een halve of hele marathon. Zoiets.


De voorspelling is "warm" met een grote kans op extra hitte. Dus heb ik een extra bidonhouder gemonteerd. Dus 1 x 500 mL water, 1 x 500mL sportdrank. Dat laatste doe ik normaal nooit maar lijkt me nu een goed plan. En dat is het ook (achteraf).


Het water ligt er mooi bij maar is "te warm". Geen wetsuit dus (was van te voren al bekend). Maakt niet uit, scheelt weer bagage op de fiets na afloop. En er naar toe ook.


We staan kort achter Frank en Diederik (Scheltinga) en proberen hun te motiveren door te roepen dat, als we ze inhalen, we een biertje krijgen van hun. De uitdaging wordt aangenomen en heeft blijkbaar goed geholpen want ze vliegen door het water smile
Gelukkig worden we niet gelapt (ik niet althans big_smile).
Nee, die jongens zijn echt een klasse apart... diepe buiging naar die topatleten. Wel mooi dat ze in de buurt wonen, zo kom je elkaar nog eens tegen bij een loopje of een training.
Helaas moeten we na afloop ons eigen bier kopen sad


Zwemmen is een beetje een wasmachine, ik kan wat langer crawlen maar ga toch maar over op schoolslag, mijn ademhaling werkt me wat tegen. Ik kan gelukkig afwisselen en merk wel dat ALS ik crawl ik best wel wat mensen inhaal... Blijft dus een dingetje.


Ik kom uit het water, tegelijk met minstens één medeloper (uit de loopgroep). Ik verlies hem uit het oog in de wisselzone maar zie dan een andere medeloper. Gelukkig wissel ik vlotter en zie ik ze beide niet meer tijdens het fietsen (althans, we passeren elkaar niet, alleen als tegenliggers).


Vier rondjes moeten we fietsen en het is geen pretje. De wind is tegen (ok, goed voor de afkoeling) en stevig, of mee in het dorp en dan heb je er niets aan. Het wegdek is ook niet geweldig, en het parcours niet vlot (paar keer dijk op-en-af, slecht wegdek, dat soort dingen). Het is afzien, voor iedereen. Het heeft (achteraf) ook wel wat, dat bikkelen. En iedereen heeft er last van dus dat trekt het weer gelijk, toch? smile
Ik wordt door een paar mensen ingehaald (Diederik Scheltinga bijvoorbeeld, en Dave Rost (zie ik na afloop)) maar probeer, voor mezelf, zo vlot mogelijk door te fietsen (ok, meer dan een paar maar die twee springen er, terecht, ver bovenuit).

Ik begin aan mijn laatste rondje als ik Frank Heestermans zie rennen. OF hij start net, of hij is (al lang?) bezig... Tsja, verschil moet er zijn. Inhalen kan ik nu dus echt wel vergeten! big_smile


Het lopen is, door de warmte, ook al afzien. Ik start iets te vlot maar kom al snel in een fatsoenlijk ritme. Er is voldoende water en tuinsproeiers onderweg, en iedereen uit het dorp motiveert of helpt lijkt het wel.
Wederom gaat hier gelletje nummer 3 naar binnen met water (net als in Rosmalen). De buff-pet wordt ook flink nat gehouden, zo probeer ik het hoofd koel te houden.
Het loopparcours heeft wat bochtjes en (als je wil) stoepjes. EN, een heuse lopersbrug! Speciaal voor ons, voor de tri! Superidee, maar erg zwaar. Maar wederom: iedereen moet er over dus niet zeuren, we hebben er allemaal last van smile.


Ik begin te twijfelen tijdens rondje drie, of ik er al ben. Maar ik moet er echt nog eentje, snap ik na een blik op mijn horloge. Beetje killing...
Mijn laatste ronde wordt in ingehaald door een medeloper! WAT! niet te geloven, zou hij al die tijd goed gemaakt hebben..?
Ik zie wel dat zijn snelheid ook niet super is, en ik kan vlot aanhaken en inhalen. Dan blijkt dat hij in zijn een-na-laatste ronde zit en ik in de laatste. Yes! smile Van dat soort kleine overwinningen moet ik het tegenwoordig hebben big_smile


Als ik gefinisht ben dan ben ik inderdaad de eerste van de loopgroep. Fijn om de mensen die mij er normaal makkelijk uitlopen nu eens voor te zijn smile Pure winst!

Eindtijd: 2.38.48. mooie tijd (voor mij) in deze warme omstandigheden, en met een moeilijk fietsparcours.


Aandachtspunten:
Wissels mogen vlotter, misschien toch maar eens gaan trainen met de schoenen al op de fiets. Qua lopen zit ik wel een beetje aan de max (qua snelheid), op het moment. De afstand is prima te doen (lopen).
Ik "moet" meer km's maken op de fiets, denk ik. Woon-werk (10 km enkele reis) is wat weinig, 5 x per week. Ik heb nu 2 x 40 km gefietst op de racefiets en dat was in Rosmalen en in Gendt.
Natuurlijk doen we veel op de fiets, ook in het weekend, maar wat gerichter trainen zou mooi zijn.
Net als zwemmen (geen woon-werk trouwens). Maar goed, so far so good. Toch? smile

Wederom bedankt voor het lezen,
Jan

2

Re: Gendt, 30 juni 2019

En nog een mooi verslag smile  Herkenbaar dat fietsen en zwemmen er komend vanuit alleen het lopen nog wat bij inschieten. Ik merk wel dat een paar langere fietstrainingen al snel een positieve invloed hebben. Maar om écht vooruit te gaan zal gestructureerde training nodig zijn, net als bij het lopen...

Leuk om met een aantal bekenden mee te doen, een wedstrijd binnen een wedstrijd smile

3 Laatst bewerkt door PGN10T (04-07-19 13:39:27)

Re: Gendt, 30 juni 2019

Ja, dat is het ook! smile Bragging rights en zo big_smile

En, komend vanuit Huissen/Arnhem, deze is echt om de hoek.
Net als Giesbeek en Stroombroek/Doetinchem.

En de Gelreman, maar die doe ik dit jaar nog zeker niet. Alleen als vrijwilliger...

Ik train wel het zwemmen maar ik zal toch echt nog een inhaalslag moeten maken, pun intended.
En dat fietsen gaat echt wel lukken. Ik heb wel één voordeel (komend vanuit het lopen): ik zie niet op tegen het lopen. Voor mij is dat een beetje de kers op de appelmoes, een fijn toetje. Lekker uitlopen!

Althans dat houd ik mezelf zoveel mogelijk voor big_smile.

4

Re: Gendt, 30 juni 2019

Leuk om te lezen, en gefeliciteerd met je onderlinge overwinning!

PGN10T schreef:

Net als zwemmen (geen woon-werk trouwens).

big_smile - kan wel hoor: http://www.bbc.com/capital/story/201707 … ms-to-work (bericht heeft toen indruk op me gemaakt).

Louise

5

Re: Gendt, 30 juni 2019

Leuk verslag en ik ga hem onthouden, deze wedstrijd!!