101

Re: Corona Triathlon 2020

Thanks ... ben benieuwd.

102

Re: Corona Triathlon 2020

Leuk zeg, gefeliciteerd!

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

103

Re: Corona Triathlon 2020

Thanks Louise

104

Re: Corona Triathlon 2020

Gefeliciteerd.:)

105

Re: Corona Triathlon 2020

Thanks ... zal nog wel even duren voordat het plaatsvind denk ik .

106

Re: Corona Triathlon 2020

De halve kofferbak triathlon van Galder

Gisteren zou ik voor de 3e keer de halve triathlon van Terheijden doen. Maar ook die is afgezegd en via verschillende berichten hier had ik mijn voornemen kenbaar gemaakt om dan zelf maar een halve triathlon te doen. Dus zaterdagavond alle spullen klaar gelegd en de fiets een laatste inspectie gegeven. Ik had zelf de fietsronde en de loopronde al voorgefietst en gelopen zodat ik ze zonder al te veel nadenken zou kunnen voltooien. Het zwemmen was een rondje rondom het meer plus een beetje extra. De voorbereidingen en de logistiek waren dus goed geregeld. De trainingen gingen ook goed, veel tijd op lage hartslag en weinig tijd op hoge hartslag.

Maar het thuis werken betekende ook dat we ons oude tuinontwerp weer eens hebben afgestoft. En mijn vrouw en ik zijn nogal resultaatgericht dus vrij snel hebben we besloten het tuinontwerp te updaten en de de materialen te bestellen. Omdat ik zelf redelijk technisch ben en van uitdagingen hou heb ik ervoor gekozen alles zelf te doen. En dat schuurde natuurlijk met mijn trainingsuren. Maar soms moet je kiezen uit twee leuke dingen dus ik koos voor de tuinverbouwing en de sport in onderhoudsstand te zetten. Het zwemmen was het eerste slachtoffer; van 1 x per week naar 1 x per drie weken. Dat en dat de zwembaden dicht waren.

Zondagochtend  14 juni om 08.00 uur parkeerde ik mijn auto bij de Galderse meren en ik had verwacht alleen te zijn maar nee hoor, een stuk of 10 auto's waren mij voor. Allemaal zwemmers, blijft bijzonder om mee te maken. Ik dook het water in en merkte direct het vele gesjouw met grond, stenen en hout. Direct kreeg ik zware armen. Jammer, niks aan te doen. Het zwemmen ging daarna wel beter. Na 2400 meter en een tijd van 2:00 min/100m stapte ik het water uit. En wat schetst mijn verbazing: staan er 15 triathlon fietsen netjes op een rij in een soort pop-up parc fermee. Inclusief een dame die op de spulletjes lette. En dat in de 48 minuten dat ik in het water lag! Ik kon niet goed zien welke vereniging het betrof maar ik zat in mijn bubbeltje dus ik had er ook geen zin in om het te vragen.

Fietsen ging super, het lukte om 80 km lang 30 gemiddeld te rijden op lage hartslag. Ook hier voelde ik na 2 uurtjes het klussen: pijn in mijn lage onderrug. Ik had voldoende in aerohouding gereden dus het lag echt aan het tuinverbouwen. Onderweg kwam ik de 15 triathlonners tegen tijdens hun looprondes. Ik kon nu goed zien van welke vereniging ze waren: MoveToo Triatlon Team uit Breda. Op de website staat inderdaad dat ze 14 juni een wedstrijdje hielden. Het fietsen voelde heel rustgevend, het is natuurlijk een route met verkeer en mensen dus knallen heb ik niet gedaan. Af en toe kreeg ik het vakantiegevoel!

Dan het lopen: heel gek maar ik kreeg de eerste 3 km niets onder controle: mijn ademhaling niet en mijn snelheid niet. Voor mijn gevoel had ik geen 80 gefietst maar 180. Later ging het wel beter maar toch was dit het zwaarste onderdeel. Het was echt de km's aftellen. Wat ik grappig vond is dat als ik een racefietser tegenkwam ik heel hard wilde roepen 'ik ben net klaar met fietsen!' en toen ik fietste en een hardloper tegenkwam het omgedraaide. Met een gemiddelde van 5:48 per km over 20 km matig maar het zij zo.

Een totaaltijd van 5u38 is gegeven de verbouwing voor mij acceptabel. Is het te doen? Een triathlon vanuit de kofferbak? Ja, het is te doen. Je moet natuurlijk wel een auto hebben waar je fiets inpast. Maar eten en drinken nam ik mee op de fiets en met lopen had ik een camelbag met 1,5 l drinken mee. Ik had in augustus nog Emmeloord staan en ik denk dat dat ik deze vervang door een weer een Galderse versie.

Je moet sneller dan de klos zijn.

107

Re: Corona Triathlon 2020

Mooi verhaal, mcguyver! Je zal wel raar hebben opgekeken van die triathlonfietsen op een rijtje, dacht je eerst niet dat je hallucineerde? Zo van: ik bedenk een kofferbaktriathlon en prompt valt er een heus parc fermé uit de lucht?

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

108

Re: Corona Triathlon 2020

Louise schreef:

Mooi verhaal, mcguyver! Je zal wel raar hebben opgekeken van die triathlonfietsen op een rijtje, dacht je eerst niet dat je hallucineerde? Zo van: ik bedenk een kofferbaktriathlon en prompt valt er een heus parc fermé uit de lucht?

Louise

Ik was echt verbaasd, alsof ik ineens in een nieuw toneelstuk stond.

Je moet sneller dan de klos zijn.

109

Re: Corona Triathlon 2020

Vandaag op dezelfde locatie als Mcguyver mijn triatlon begonnen. (geen copy paste hoor Mcguyver).
Ik ben eerst naar mijn ouders in Breda om 7u15 vertrokken vanuit Antwerpen om dan om +/- 9u te ontbijten. Vnl T3 training 57 km. TT fiets.
Daarna terug richting België, in Galderse meren fiets gestald (met dank aan de security ) .
Daar begonnen met zwemmen, ongeveer 1200m. Dan de fiets op naar Antwerpen, 46km weer vnl T3, maar ook wel T2.(meer verkeer en rustiger om te kunnen opletten).
Thuis de bike in huis gestald en loopschoenen aan voor een 10km. Helaas, 7,5km en het 'vat was af', 5m50-6min/km. Toch lekker gevoel, want net als hiervoor beschreven leek het een echte wedstrijd.
Ik kwam uit het water, de fiets stond klaar en je begon na een snelle wissel. Heerlijk!
Zelfs de wissel voor het lopen ging vlotjes, beetje drinken en wég.
Begon goed, helaas merkte ik wat volle benen.
Maar dat mag het plezier niet vergallen. Het was leuk én met een doel erbij.

110

Re: Corona Triathlon 2020

Klinkt goed, dat was qua afstand een dikke 111 dan, begrijp ik? Had je zwemspullen mee op de fiets, of had je gewoon niks bij je verder, zo van fiets het water in?

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

111

Re: Corona Triathlon 2020

Louise schreef:

Klinkt goed, dat was qua afstand een dikke 111 dan, begrijp ik? Had je zwemspullen mee op de fiets, of had je gewoon niks bij je verder, zo van fiets het water in?

Louise

Ja Louise, dat was inderdaad een 114km bike.
Over het meenemen van zwemspullen dacht ik : zo basic mogelijk, dus geen suit of handdoek (niet echt handig op een TT fiets). Alleen mijn zwembrilletje en badmuts in achterzijde fietsshirt. Het water in met alleen mijn fietsbroek. Ondershirt en fietsshirt uitgedaan zodat ik dat aan kon doen na het zwemmen.  Temperatuur van het water was goed te doen ondertussen. En op de fiets na het zwemmen was het niet te koud.
Ik kijk echt uit naar de halve Ironlakes in september . En merk dat ik zeker nog wat meer van deze eigen triatlons zal doen.
Dat helpt naar de wedstrijd toe.

112

Re: Corona Triathlon 2020

Ik heb gister op de dag van de halve van Hoorn zelf een halve gedaan in de omgeving Amsterdam.

De omstandigheden waren, zoals op een ander draadje al gemeld, pittig. De ochtend begon met windkracht 5 tot soms 6 met hier en daar flinke buien. De rit naar de Nieuwe Meer toe was eigenlijk al pittig en toen moest het nog beginnen.

Het zwemmen deed ik in de Nieuwe Meer. Uiteindelijk rond half negen gestart met een waterig zonnetje en windkracht 4. De eerste 500m gingen eigenlijk best behoorlijk totdat er een bui over kwam waaien. Waar ik geen rekening mee had gehouden is dat bij flinke wind je wordt meegesleurd door je Boei. Zeker na het keerpunt met de wind schuin van voren was dit erg pittig. Mede door de hoge golfslag die was ontstaan zag ik ook weinig meer en navigeren in je eentje was lastig te doen. Gelukkig kwam ik een andere zwemmer tegen waarmee ik de laatste 500m ben opgetrokken.

De wissel van zwemmen naar fietsen ging best behoorlijk in een eigenlijk normale tijd van iets meer dan 3 minuten.

Door de harde wind besloten om niet de Haarlemmermeer maar het Sloten Wielercircuit te gebruiken voor het fietsen. Deze ligt slechts 1 km van de Nieuwe Meer en toen ik daar aankwam bleek ik niet de enige te zijn met dit idee. Een andere triatleet die zijn zwemonderdeel in de Sloterplas had gedaan had ook besloten zijn fietsrondjes op het circuit af te werken. Raar genoeg waren de eerste circa 10 a 15 km en de laatste 10 a 15 km vrij pittig en ben ik het gehele middenstuk vergeten. 34 rondjes op het zelfde circuit is een behoorlijke mentale challenge en op een gegeven moment ben ik in een soort trance geraakt waarbij ik conform Strava het segment 5 rondjes circuit 2 keer achter op de seconde gelijk even snel had gereden. De wind was nog steeds behoorlijk hard en het lukte met maar matig om echt flink gas te geven. De laatste rondjes werd het aftellen wat het eigenlijk juist weer wat pittiger maakte, ik was ondertussen echt helemaal klaar met dat ... circuit. Na ruim 85 km ben ik er weer vanaf gedraaid om richting het Vondelpark te fietsen. Toen de teller 90 km aantikte was ik in de stad en heb ik besloten om T2 aan te zetten. Gemiddelde snelheid was 33,7. Een stukje lager dan de geplande 35.

Tweede wissel was inclusief circa 2 km fietsen, besloten hier rustig aan te doen gelet op de drukte in de stad en het zeker geen officiële wedstrijd was. Als ik de teller aan laat staan heb ik toch soms de neiging om te hard door het publiek heen te fietsen. Uiteindelijk kostte de wissel hierdoor een minuut of 6 in totaal.

Bij het Vondelpark zat een groep supporters op me te wachten met met mijn hardloopschoenen, gelletjes en water. 2 van de groep zouden gaan pacen en de rest stond er voor support en het aangeven van water en eten. In totaal moest ik 6,5 rondje Vondelpark rennen voor een afstand van 21,3 km. Omdat het eerste rondje altijd even aanvoelen is heb ik die solo gerend in een iets te snelle pace van 4,45 per km. Mijn doel was een 1.46 halve marathon en daarvoor was een pace van 5 min per km benodigd. Na het eerste rondje werd ik keurig gepaced door mijn supporters waarbij er nog 1 rondje in 4,50 per km werd afgelegd en daarna het tempo keurig op 5 minuten per km werd gehouden. Mijn benen begonnen ondertussen almaar zwaarder te worden terwijl mijn hartslag de gehele dag nog niet boven de zone 3 was geweest. De laatste 2,5 rondje kwam dan toch de man met de hamer en ging mijn tempo rap naar beneden. Onder luide support van vrienden, een collega en nog iemand uit mijn hardloopgroepje, die allemaal op een ander punt in het park stonden, heb ik er een 1.47 halve marathon uitgeperst.

Mijn benen wilden echt niet meer aan het einde maar uiteindelijk toch een eindtijd van 5 uur en 17 minuten. Sneller dan de 5 uur 24 bij Almere vorig jaar en langzamer dan mijn grote doel van dit jaar, onder de 5 uur.

Nu waren de omstandigheden niet top en is het zonder tegenstanders toch behoorlijk lastig zwemmen en jezelf pushen bij het fietsen. Uiteindelijk ben ik dan ook tevreden en best trots op mijn eindtijd en onofficiële PR. Aan het einde mocht ik nog door een finishvlag heen rennen en kreeg ik een fles champagne als winnaar van mijn solitaire race. Die ging er niet van harte in..

Ik weet niet of ik dit zo snel weer solo zou gaan doen maar de ervaring en mentale challenge waren wel mooi! Nu stijve benen en weer aan het werk.

113

Re: Corona Triathlon 2020

Mooie tijd!
34 rondjes op Sloten :shock: Daar moet ik echt niet aan denken. En is ook niet echt snel, door de bochten en dat rottige hobbeltje erin.

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

114

Re: Corona Triathlon 2020

Knap gedaan Zico !

Gisteren zelf ook mn solo halve gedaan die ik voor de gelegenheid maar Braboman 70.3 had gedoopt.

Beetje in een opwelling dit zaterdagavond besloten, maar dacht beter ga ik toch niet worden de komende tijd gezien de
constante stroom van bbqs, feestjes, borrels en mijn eigen bourgondische inslag en onvermogen om daar nee tegen de
ongezonde zaken te zeggen. En wilde graag voor de vakantie wel nog een halve hebben gedaan, voor de leuk.

Swim

Ik kon terecht in het plaatselijke 25m zwembad alwaar ik 77 baantjes heb afgelegd in 33min.

Bike

Daarna naar huis waar ik op de tacx ben gesprongen voor 90km met 32,6 gem per uur. Halverwege een broek en shirt wissel want ik was drijfnat (ondanks de ventilator). Volgende keer toch maar buiten fietsen.

Run

Gekozen voor 7 rondjes in het bos hier, met om de 6km een drank en gel stop bij mijn huis. Vorige halve kreeg ik kramp
na 4km dus zeer behoudend gestart en eigenlijk 21km doorgehobbeld op dezelfde hartslag en tempo, na 2 uur was ook dit klaar.
De honduitlatende wandelende bejaarden hebben niet voor me geklapt terwijl ik overduidelijk heel erg toe was aan wat applaus.

Thuis mezelf maar getrakteerd op een eiwitshake en een halve stroopwafel.

Uiteindelijk 6 uur bezig geweest met een t1 van 30m en een t2 van 15m. Hier is nog wel wat winst te behalen.

Zoals al eerder aangegeven, het mentale stuk vond ik eigenlijk het zwaarst. Geen publiek, geen strijd, niet echt iets om voor te pushen. Heb zeker tijdens het lopen een aantal keer gedacht: dit nooit meer hahaha.

Op naar de volgende !

115

Re: Corona Triathlon 2020

Bedankt Louise en David,

Sloten was inderdaad pittig. De bochten kon ik wel goed in de beugels blijven maar dat bruggetje kon ik na een rondje of 20 wel echt vervloeken.

En dat, 'dit nooit meer', kan ik wel herkennen David. Mooi die eenmalige mentale challenge maar de volgende keer gewoon weer tijdens een evenement. 90 km op de Tacx lijkt me trouwens ook een pittige opgave, mooi dat je hem, ex wissels helemaal, in een keurige tijd hebt gefinished.

Zico

116

Re: Corona Triathlon 2020

Ik zei het op Twitter al, davidr: You are a Braboman! Ik moest er erg om lachen, om die naam. Netjes gedaan, het lijkt me zeker mentaal zwaar ook, alles uit je eigen tenen.

zico schreef:

90 km op de Tacx lijkt me trouwens ook een pittige opgave,

+1. Ik ben helemaal geen binnenfietser, dus dan toch maar liever Sloten. En ja, dat bruggetje is/wordt geniepig (ik heb er wel wat gereden in m'n vorige leven, toen ik nog alleen fietste én in 020 woonde).

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

117

Re: Corona Triathlon 2020

Mooie verhalen allemaal hoor. Het bewijst ook wel; triathleten zijn best wel een beetje gek. Leuk gek, dat wel. smile

118

Re: Corona Triathlon 2020

Is dit niks voor jou Louise? https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/ … uurYTpN4Qw

119

Re: Corona Triathlon 2020

ronnyke schreef:

Is dit niks voor jou Louise? https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/ … uurYTpN4Qw

Ik had dat gezien, ja - op zich leuk, maar ik kan het prima af zonder inschrijvingen, apps installeren en weet-ik-veel-wat. Dat was één keer leuk, voor die coronatriathlon in april, met de andere forumdames en voor het goede doel. Maar verder interesseren virtuele wedstrijden me niet.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

120

Re: Corona Triathlon 2020

Ben er zelf ook geen liefhebber van maar moest direct aan jou denken toen ik het zag, waarom weet ik eigenlijk ook niet.

121

Re: Corona Triathlon 2020

Nouja, ik had in Knokke graag 'echt' meegedaan, hopelijk volgend jaar.

Louise

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

122 Laatst bewerkt door @Jeanette (26-08-20 06:10:51)

Re: Corona Triathlon 2020

Afgelopen zondag , was de oefen triatlon ( Reflectri ) georganiseerd door Tri2one-coaching .

" Samen met onze atleten brachten we triathlon terug tot de kern: de strijd met de elementen en jezelf. De omstandigheden, zowel van het weer als de tijd waarin we zitten maakten het heroïsch en onvergetelijk. "

Hier de after movie van deze dag .

https://www.youtube.com/watch?v=L1SfGfiN6ls

123

Re: Corona Triathlon 2020

@Jeanette: Mooie beelden! en zware omstandigheden inderdaad. Hoeveel deden jullie qua afstand?
Bij het zwemgedeelte had ik bijna de gedachte van; "Lekker windsurfweer, suit up om je windsurfwetsuit aan te doen" smile

124

Re: Corona Triathlon 2020

1/4 triathlon:
1000 m zwemmen
50 km fietsen
10 hardlopen

Halve triatlon
1900 M zwemmen
80 km fietsen
21,2 km hardlopen

Het fietsen week qua afstand wat af ivm met Het kunnen keren en niet over een sluis te moeten .

Zwemmen was Idd wel pittig met de golven .
En Idd waren er later op de dag  veel surfers .
En een super vette medaille gekregen .en shirt

Post's attachments

B5A3BD46-87EC-43E8-A38B-08ECDB4437BB.jpeg 118.05 kb, 57 downloads since 2020-08-26