51

Re: Nasleep Corona

Inmiddels toch ook 7 a 8 weken verder na mn corona besmetting.
En het gaat goed, kan sinds 2 weken weer probleemloos intervallen met hardlopen, maar het zwemmen blijft achter.
Ik ben echt bekaf.
Vandaag na 2 banen in 50m bad hing ik te hijgen aan de kant. Dit 5x gedaan.
Uiteindelijk een pull buoy erbij gepakt, tempo drastisch omlaag en toen 2x 400m kunnen zwemmen.
Ik ben dus nog lang niet bij die 2km die ik eind juni op de halve moet gaan zwemmen.

Het valt me tegen, maar ja, niets aan te doen. Misschien 3x ipv 2x per week zwemmen?
Normaal zwem ik maar 1x dus het krijgt al wat meer aandacht...

52

Re: Nasleep Corona

Pff , lastig ervaring met COVID heb ik niet .
Ik zou denk ik idd met pull buoy zwemmen om duur op te kunnen bouwen .

53

Re: Nasleep Corona

Zwemmen kost mij ook nog steeds de meeste energie. Overige sporten heb ik redelijk weer opgebouwd door heel langzaam te gaan.
Met de laatste zwem analyse bij Hylke, heeft hij mij ook geadviseerd met pullboy te gaan zwemmen. Daarmee lukt het mij inderdaad wel om de langere afstanden te zwemmen zonder de dag daarna zonder energie te zitten.

54

Re: Nasleep Corona

Even een update hier.
4 weken geleden de sprint triathlon in Heerhugowaard meegedaan. Daar vanwege de duur en wedstrijd element toch harder gegaan dan gewenst. 2 dagen daarna heb ik daar ook behoorlijk last van gehad en kon ik niet veel meer dan rusten en slapen.
Zondag echter de 70.3 westfriesland meegedaan en daarbij uiteraard de hartslag een stuk lager. Nu buiten spierpijn totaal geen last van extra vermoeidheid. Ik ben hier heel blij mee, betekent dat ik dus geen hoge intensiteit aankan, maar wel lange duur. En laat dat laatste nou altijd al beter bij mij hebben gepast.

55

Re: Nasleep Corona

Sinds zaterdag geen echte klachten meer van de Corona. Afgelopen dagen heb ik alleen gefietst. Zondag een uurtje, maandag 80 minuten en gisteren bijna 1:50. Voelt goed. Hartslag blijft laag. Ook mijn rusthartslag ligt weer onder de 40 ‘s nachts. Vanavond kijken hoe het hardlopen gaat. Ik hoop toch nog wat trainingsuurtjes te kunnen maken de komende twee weken voor Maastricht. Mijn doel is nog steeds finishen.

Triathletes don't get older. They just change their age group.

56

Re: Nasleep Corona

Zit nu met corona in isolatie thuis. Flinke keelpijn maar verder geen andere klachten of koorts.  Ik moet er wel voor waken denk ik om hierna het sporten weer rustig op te gaan pakken.
De Gelreman finishen wordt het doel mede doordat ik door mijn nieuwe baan sowieso minder kan sporten.

57

Re: Nasleep Corona

Beterschap, Hugo!

Ik ben sinds afgelopen weekend weer helemaal de oude: laatste restanten snotterigheid weg en ik kan ook weer intensief sporten. Heeft toch vier weken geduurd, plus nu nog trainingsachterstand natuurlijk. Maar goed, ik kan weer verder. 

Louise

58 Laatst bewerkt door arnosmit (14-07-22 16:31:15)

Re: Nasleep Corona

Ik zit in de -hopelijk- afrondende fase van een corona besmetting. Vandaag 5 dagen na de eerste symptomen, ik heb geen koorts meer en het hoesten is weer over, maar ik was vanmorgen buiten adem na het doen van de was.....
De ochtend voordat ik besmet bleek reed ik een kort fietsritje met opvallend goede Hs- en wattage-waarden (de gedachte drong zich op dat ik mijn powermeter weer eens moest kalibreren). Ik dacht weer op de weg terug te zijn na mijn longembolie van 6 weken geleden. Ik ben benieuwd hoe ik de training weer op kan gaan pakken. Héél voorzichtig....

59

Re: Nasleep Corona

Dankjewel Louise! Fijn dat je weer goed kunt trainen.

Keelpijn nu weg en verder geen klachten dus ik lijk er goed door heen te rollen.

60

Re: Nasleep Corona

Vandaag bij de sportarts geweest, test gedaan. Conditioneel sta ik er ongeveer hetzelfde voor als vorig jaar (dankzij het trainen voor de marathon voordat ik corona kreeg dus geen achteruitgang) dat is fijn.
Wel gebruik ik op hogere tempo's 20% van mn longcapaciteit niet (past bij post covid) en daarom voelt dat als benauwd.
Advies om tm sept alleen zone 1 te trainen (dus Leiderdorp op t gemakje) en pas weer korte interval te doen als ik niet meer hoef te herstellen van Z1.
De vermoeidheid komt vooral van hersengebruik, dus na werkdag niet sporten, dat wordt teveel (deed ik toch al niet).
Al met al dus niet zo slecht gelukkig!

61

Re: Nasleep Corona

Dat klinkt als een sportarts met meer ervaring dan die ik had.
Wel met mijn ervaring,  is dit de strategie die ik aanhoud. Zeker op de fiets kan ik al veel meer en intensiever dan een jaar geleden.
Veel succes met het opbouwen van jou trainingen en zeker met het bewaren van de rust om in Z1 te blijven (uit ervaring weet ik dat dat niet makkelijk is)

62

Re: Nasleep Corona

Die laatste zin, ja dat is idd niet zo makkelijk!

Ik ben heel blij met dit bruikbare advies ja.
Hopelijk hebben anderen er evt wat aan.
Jij ook succes met jouw verdere herstel wilagro.

63

Re: Nasleep Corona

Mooi dat het bruikbaar advies opleverde! Is er ook nog iets aan die longcapaciteit te doen, dus iets met ademhalingsoefeningen ofzo? Of moet dat vanzelf herstellen?

Welke afstand ga je doen in Leiderdorp?

Louise

64

Re: Nasleep Corona

Ik ga er vanuit dat het vanzelf wel hersteld, maar ik heb het soms ook in rust plots benauwd en nu ga ik op zulke momenten wel even extra op mijn ademhaling letten.

Ik doe in Leiderdorp (hoop ik) de 1/3.

Die test heeft er trouwens wel ingehakt.
Gisteren om 14u was het echt klaar, maar ik moest nog werken tot 17.30u.
Helemaal overprikkeld, kapot moe kwam ik thuis. Daardoor kon ik ook niet in slaap vallen vannacht, te korte nacht...
Ben blij dat ik vandaag maar 6 uurtjes werk had, op tijd naar huis.
Ik wilde morgen sporten, maar beter dus van niet. Eerst weer rust in mn lijf terug brengen.

65

Re: Nasleep Corona

Hedcandy schreef:

Ik doe in Leiderdorp (hoop ik) de 1/3.

Ah, ik ook!

Beetje hersteld inmiddels weer van die test?

Louise

66

Re: Nasleep Corona

Ja het weekend heeft goed gedaan.
Had een hoop plannen,ook om te sporten. Uiteindelijk alleen maar 1x hardgelopen. Ook prima.

Ik heb de 1/3e trouwens omgezet naar de OD. Wel wat verder zwemmen, maar de rest is korter, lijkt me verstandiger. Bovendien doe ik er in Z1 anders een dag over...

67

Re: Nasleep Corona

Het is inmiddels zo'n 6/7 weken na mijn coronabesmetting en na afgelopen weekend begin ik mij ook zorgen te maken.
Eind juli heb ik het opgelopen zonder echt serieuze klachten. Daarna gemerkt dat mijn conditie (met name hardlopen) wel een knauw had gekregen maar uiteindelijk toch besloten om de Ironman Maastricht te gaan doen. De hele dag verliep voor mij verbazingwekkend goed en heb het tot het einde vol kunnen houden (11:40).

Daarna wilde ik graag doortrainen voor de marathon van Amsterdam. De eerste weken heel rustig gedaan om het vervolgens steeds verder op te bouwen. Maar bij elke looptraining schiet mijn hartslag op deurtempo door het dak. Na 6/7 km's gaat het nog verder (decoupling). Laatste weken er ook wat bij gefietst en ook daar heb ik soms een redelijke rit en soms ben ik na 1/1,5 uur niet meer vooruit te branden. In plaats van vooruitgang lijkt het alleen maar achteruit te gaan.

Als ik de verhalen hier lees krijg ik steeds meer de overtuiging dat ik eerst maar eens volledig stil moet gaan zitten omdat het anders een heel lang traject kon worden. Deze week ben ik van plan om eerst eens met de huisarts af te spreken om te horen of ik doorverwezen kan worden naar een specialist. Stilzitten vind ik verschrikkelijk, hopelijk kan ik de duurtrainingen de komende tijd nog wel vervangen door meer krachttrainingen....

68

Re: Nasleep Corona

Even mijn verhaal ook maar vertellen, wie weet heeft iemand er wat aan.

Begin maart 2022 positief getest op corona, niet heel veel klachten gehad maar wel sprake van 'ziek' zijn. Met twee dagen wat verhoging, geen last gehad van hoesten en hoofdpijn, wel enorm pijn in mijn benen hetgeen heel snel verdween toen ik magnesium ging slikken. Na de verplichte quarantaine periode weer rustig gaan wandelen hetgeen zeer vermoeiend was, terwijl mijn conditie voor covid zeer redelijk was.

Enfin, lang verhaal kort. Het trainen heelllll rustig opgepakt maar merkte net als sommige van jullie dat mijn HF heel anders was dan voorheen. Bij 130 watt fietsen was mijn hf soms boven de 135, normaal zou dat zo rond de 110 hebben gezeten. Via een gespecialiseerde fysio het advies gekregen mijn HF niet boven de 135 te laten komen (mijn omslag ligt ergens rond de 168) in de eerste weken tijdens de 'revalidatie'. Heb ik me redelijk aan gehouden maar toch af en toe laten verleiden om iets hoger in de HF te gaan zitten.
Moeizame periode van opbouwen conditie maar waar toch al snel een plafond aan zat. Ik merkte dat vooral mijn herstel HF heel vreemd was. Zodra ik stopte met een inspanning ging de hf van 120 naar 90 naar 130 naar 80 naar 100 enz enz. Ook merkte ik een toename van 'overslagen' van mijn hart. Dat had ik altijd al een beetje maar er was goed mee te dealen.

Ik vond alles bij elkaar dat het in augustus wel beetje genoeg was geweest (had in de tussenperiode wel getraind maar erg moeizaam en zonder veel progressie) en ben naar de huisarts gegaan. Omdat hij de overslagen waarnam ben ik direct doorverwezen naar cardio. Cardio heeft zo'n beetje alles gedaan: bloedonderzoek, bloeddruk, inspanningstest, ECG, 24 uurs holter en een echo van het hart. Alles perfect in orde. De cardio gaf aan dat mijn klachten vrijwel zeker een gevolg is van covid en dat de klachten naar alle waarschijnlijkheid zullen 'slijten'. En ik denk dat de cardio in mijn geval gelijk heeft. Ik merk de laatst periode toch een mooie verbetering van de conditie. Hart lijkt 'rustiger' te worden. Wel af en toe nog snel een iets benauwd gevoel bij inspanning maar het verbetert stukje bij beetje.

Ik vind dat mijn huisarts adequaat gehandeld heeft en dat de cardio zeer gedegen alles onderzocht heeft. Buiten de geruststelling dat mijn hart en algehele gezondheid goed zijn merk ik de afgelopen periode ook (eindelijk) dat het trainen steeds beter gaat.


Dat was mijn verhaal in het notendop. Mocht je iets meer willen zien, op mijn Strava is vrij duidelijk zichtbaar dat de conditie steeds beter wordt (https://www.strava.com/athletes/1858904). Niet alle activiteiten vlak na covid staan erop omdat dat zoals gezegd meestal wandelingetjes waren. Oh en ik moet je toestemming geven om mij te volgen maar dat komt wel goed :-)

69

Re: Nasleep Corona

Poe, best wel weer heftige verhalen van jullie allebei.  Fijn Wijnand dat jij op de weg omhoog bent, maar dat heeft dan ook wel lang geduurd, zeg! En bmtriathlon, hopelijk gaat dat bij jou ook zo, verstandig om advies in te winnen!

Louise

70 Laatst bewerkt door koos71 (07-09-22 21:29:07)

Re: Nasleep Corona

Hallo Allemaal,
Ik lees al heel lang mee op diverse onderwerpen, maar voel mij geroepen om hier ook eens wat te schrijven.
In april 2021 heb ik Covid gehad. Binnen een uur geveld van goede vorm naar hevige "griep".
Ik heb dat trouwens vaak met ziek zijn, vlak ervoor in goede vorm zijn. Ik ben er nog steeds niet over uit of dat zo lijkt, ik ziek word omdat ik in vorm ben, of in vorm ben omdat ik al iets onder de leden heb.

Omdat het heel erg leek op griep heb ik dezelfde aanpak gedaan. 3 dagen koorts is 3 dagen extra rust (6 totaal niks doen dus) en daarna weer rustig joggen.
maar hartslag was veel te hoog. echt véél te hoog! Dus gestopt en 2 dagen later maar weer eens proberen. Zelfde verhaal.
En in rust was het prima daarna maar even opstaan naar de keuken lopen was het al 125. Trap op 135 en met wasmand 145. Bizar hoog.

Vanaf toen alleen maar gewandeld voor een paar weken. en daarna op de tacx. 3 kwartier met hf 115 en niet hoger. Heel langzaam trapte ik meer vermogen in de weken erna. Maar dan heb ik het over 130-160 watt. Niks dus.

Buiten fietsen heel rustig met hf 110. Het viel mij op dat het vooral ook heel erg fluctueerde. Even denken aan een race en hf schoot omhoog. Even schrikken van een auto die de weg op komt: HF 150!

En veel slapen, iedere dag onder de middag een half uurtje

Ook viel mij op dat de hartslag wel vaak te hoog is maar niet krachtig. Amper te voelen bij pols of hals.

Begin juni mijn vaccinatie. En meteen daarna ging alles beter. Gevoel en de waardes. Eind juni brak ik mijn vermogenrecords van Garmin en in Hoorn in september op de halve liep/reed ik alweer een 4:35.

De hele ironman van Kopenhagen kon ik doorschuiven naar 2022

Dat van de vaccinatie: amerikaans onderzoek had al voorspeld dat het zou helpen. Ook al ben je niet meer ziek, een vaccinatie zou de laatste restjes (kapot) virus in het lichaam opruimen. Of zoiets.

Samenvattend: wees geduldig, wees voorzichtig en dan komt het goed

71

Re: Nasleep Corona

Of je haalt je vaccinatie?

Je moet sneller dan de klos zijn.

72 Laatst bewerkt door koos71 (07-09-22 21:30:30)

Re: Nasleep Corona

was dat serieus? Of cynisch?

73 Laatst bewerkt door mcguyver (07-09-22 21:48:01)

Re: Nasleep Corona

Heel serieus, vond het goed verhaal! Je eindigde met 'heb geduld' en haal je vaccinatie.

Je moet sneller dan de klos zijn.

74

Re: Nasleep Corona

13 mei vorig jaar corona gekregen, een week hondsziek, zo ziek was ik nog nooit geweest en daarna nog een halve week uitzieken. Werk heel rustig opgebouwd met verpsreid over 2 weken, 2 uur werken per dag, halve dagen thuis, halve dagen kantoor naar hele dagen.
26 mei het trainen alweer opgepakt en 1 juni had ik mijn eerste loopinterval alweer. De tank was leeg en het duurde nog een paar weekjes tot ik op niveau was, maar ik was wel weer volop en met succes aan het trainen.

Dit jaar 23 juli tweede keer corona gekregen fully vaxxed, beetje grieperig maar dat was het wel. 3 a 4 dagen grieperig geweest, daarna vooral moe. Een week thuis gebleven, 2 dagen thuisgewerkt en weer naar kantoor, want ging redelijk.
5 juni heb ik mijn eerste hele ironman gedaan en zo fit ben ik nooit eerder geweest, daarna wel 1,5 maand amper getraind door twee blessures, waarvan 1 ironman/sport gerelateerd. Doch ben ik sinds 3 weken pas weer rustig aan aan het sporten (trainen kan ik het nog niet noemen), begonnen in zone 1 met zeeeer lage tempo's en sinds een weekje zone 2 met zeeer lage tempo's en korte trainingen.
Al die tijd heel moe en prikkelbaar, begin nu pas een beetje het gevoel te krijgen dat ik langzaamaan weer begin aan te sterken.
Hierbij heb ik het 'geluk' van een knieblessure, waardoor ik iig met hardlopen gedwongen werd tot rust.
Nu weet ik niet of ik vorig jaar gewoon snel herstelde doordat ik zo fit was of dat ik dit jaar meer last had door de andere variant, maar ik hoop dat het herstel doorzet.
Ik schrik vooral van al die verhalen die ik hier de afgelopen tijd gelezen heb en mijn trage herstel.

Zou samen met een vriendin de marathon van Berlijn lopen. Voor mij ging die al niet door vanwege mijn knieblessure, maar zij heeft tegelijkertijd corona gekregen en was wel al volop aan het trainen. Duurlopen van 21km zijn voor ons sowieso niet vreemd, maar verder dan 5km komt zij ook niet op het moment met extreem hoge hartslag en extreem laag tempo.

75

Re: Nasleep Corona

Even een update van mij weer
Het ging alleen maar slechter.
Het blijven proberen wat kan , en daarmee toch de bocht uit vliegen, werkte dus alleen maar averechts.
Leuk het advies van de sportarts, maar ook dat werkte dus helaas niet. Zo balen.

Dus: echt alle stekkers eruit.
Niet meer sporten.
Niet meer overprikkeld raken.
Halve dagen weeken (hopelijk lukt dit nog wel, anders dat ook naar 0).

Heel, heel moeilijk.
Ik worstel ook met het mentale, het onbegrip om me heen.
Niemand die wat aan je ziet.
Niemand die het merkt.
Niemand die niet snapt waarom 3km wandelen opeens niet gaat, terwijl het vanochtend wel ging.
Ik zelf begrijp t trouwens ook niet, dus ik neem niemand hierin ook maar iets kwalijk. Het voelt wel verdomde eenzaam.

Er is een lichtpuntje.
Ik ben net 2 weken op vakantie geweest en na 4 dagen had ik geen paracetamol meer nodig, geen hoofdpijn meer.
Ik kon om de dag zowaar fietsen!
En dan nog wat klimmen ook. Kleine rondjes, max 50km in 3uur tijd, maar wat was het genieten!
De andere dag een wandeling, ook van 2-3 uurtjes op t dooie gemakkie, veel pauzes.
Het buiten zijn in de natuur heeft me goed gedaan.
Minder prikkels, minder moeten.
Uk begon zelfs te denken dat het over was. Had ik me misschien aangesteld al die tijd?
Maar toen zat ik 4u in de auto (op zich geen probleem). In de regen. Constante herrie op het dak, zwiepende ruitenwissers.
De dag erna lag ik er weer af. Wat een teleurstelling, totaal onverwacht.
Maar ja, achteraf wel logisch te verklaren, veel te veel prikkels weer.

Maar zo gaat het nu dus.
Ik wandel elke dag een uurtje, dat doet me goed, en dat is het voorlopig.

Ingeschreven voor Almere 23, dan hoop ik toch weer fit te zijn!