1

Onderwerp: Swimrun Ötillo Göteborg 6 augustus 2022

Afgelopen zaterdag meegedaan aan de Ötillo Swimrun in Göteborg de sprint (18km) afstand: WAT een gave wedstrijd! We hebben als mix-team meegedaan en enorm genoten van het avontuurlijke parcours; 18km met 16 zwemstukken inclusief transities over eilandjes met rotspartijen en een woelige zee.
's Morgens was de Woldcupserie gestart waarbij door teveel wind de noordlus (die eigenlijk alleen voor deze serie was beoogd) was geschrapt en deze serie 2x over onze lus kwam maar dat ging prima.
Rond 12:00 gingen wij van start met een run over het eiland Styrsö voor de kust van Göteborg. Na het aflopen van een baai begon het spektakel van de rotsen het Skagerak inspringen en overzwemmen naar het volgende eiland. We hadden de juiste gear mee, extra grote pullboy's gekocht bij een swimrunstore in Stockholm, maar door de harde wind (west 5) was het even wennen in de woelige zee met wier, kelp, kwallen en stroming. Goed de overkant bereikt en weer door: op handen en voeten het water uit en klunend over de rotsen verder. Dat ging zo een tijdje door, waarbij we steeds handiger werden in met name het in en uit het water komen. Dan weer glijden, dan weer springen, dan weer " aanspoelen" ; er was een baai waar je echt het land met keien op gespoeld werd met 1,5 mtr hoge golven achter je; spectaculair. En zo hopten we door van rost naar rots en van eilandje naar eilandje. Onderweg 3x een goede drink en voedingspost en telkens erg enthousiaste locals die ons aanmoedigden "Heya-Heya"! We hadden ons voorgenomen om lekker te racen maar ook om vooral te genieten en dat is gelukt.
Na 4u10 zijn we gefinisht in een wedstrijd om nooit te vergeten. Zeer de moeite waard voor als je van trainruns houdt en goed "watervrij" bent. Misschien volgend jaar wel weer!

Voor een indruk: https://otilloswimrun.com/images/otillo … rg-images/

2

Re: Swimrun Ötillo Göteborg 6 augustus 2022

Leuk je verhaal te lezen!
Ik heb hem vorig jaar gedaan.