1

Onderwerp: Last van enkels erger met compressiesokken?

Ik heb een lange traditie van enkel problemen met lopen. Periodes gaat het goed en dan ineens weer tijdje minder. Last van enkels is misschien wat vage omschrijving. Het is een soort van "trekkend" gevoel aan de achterkant voor mijn gevoel de enkels kan ook achilleshiel zijn. Laatste weken moet ik vaker na 2-3km al even lopen om de pijn te verminderen. Ik heb ook sinds kort compressiesokken aangeschaft en eigenlijk nog niet een normale training kunnen lopen met deze aan. Eerste paar keer schreef ik het af als toevalligheid maar nu is het al 3-4x gebeurd. Zou er toch een verband kunnen zijn?

2

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

Al eens naar een runningcenter geweest?
misschien gebruike je gewoon de verkeerde schoen en kunnen zei u de juiste aanraden.
Ze doen een bewegingstest waarbij je enkele meters loopt en deze worden opgenomen,zo kunnen ze bepaalde afwijkingen zien.
Ik ben naar runningcenter geweest ivm last in de heup,sinsdien geen last meer.
Mijn vader is er 54 en altijd last gehad van knie,sinds hij is geweest kan hij terug 5km lopen zonder pijn.
Ik woon in belgië en ben geweest naar running center te hulste.
bewegingsanalyse is "gratis" maar moet je wel rekening mee houden dat de aankoop van de schoen daar iets duurder kan zijn

3

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

Aan de schoenen zou het niet moeten liggen. Beide (road en trail) schoenen zijn gekocht bij een specialistische zaak waar ook gekeken is naar het lopen zelf e.d.

Probleem is eigenlijk recent teruggekeerd na een 12,5 km loop waar ik een PR heb gelopen. De rustige trainingen daarna kwamen de enkel-klachten. Zelf ook vaak gedacht dat het aan het "verplicht" rustige lopen is bij herstel, duurlopen omdat wellicht andere spieren dan belast worden?

4

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

bros1987 schreef:

Zelf ook vaak gedacht dat het aan het "verplicht" rustige lopen is bij herstel, duurlopen omdat wellicht andere spieren dan belast worden?

Ik krijg snel achillespeesklachten van extreem langzaam lopen. Ik ken nog iemand die dat heeft. Geen idee waarom, maar als oplossing loop ik niet vaak meer extreem langzaam. Als ik laag in- of onder- zone1 moet lopen lopen om herstel redenen, stap ik meestal op de fiets of in het zwembad.

5

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

Ook pijnlijke enkels (stijf/doof gevoel) als ik langer dan 20 minuten in D1 of langzamer loop.
Dan tevens ook meer last van achillespees aanhechting en schenen.
Mijn oplossing, weinig D1 (langzaam) en anders afwisselen met wat intervallen

6

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

Nu dat het in het bos nogal vettig ligt en met de bladeren enz heb ik ook wel wat last in mijn enkels. Maar dit is meer van over de plassen te springen en de kantjes op te zoeken.

7

Re: Last van enkels erger met compressiesokken?

Enkel of achilleshiel, dat is wel een behoorlijk verschil. Ik heb nooit last van mijn enkels, maar wel 4 jaar een blessure gehad aan mijn achilleshiel.  Daar zit een slijmbeurs die kan ontsteken. Door druk daarop -bijv. van een compressiekous- kun je daar nog meer last van krijgen.