26

Re: nuchter trainen

Ik ben benieuwd hoe het dan over een half jaar is. Leuk zo'n dieet, en afvallen lukt zeker, maar daarna komt het lastigste... volhouden!!

Deel 1 kun je wel overslaan, deel 2 gaat pas in op wat ze daadwerkelijk doen en hoe ze het beleven...

27

Re: nuchter trainen

Dit is misschien net vol te houden als je slechts 30 minuten per dag op laag tempo wilt trainen, maar wat nu als je meer en intensiever wilt trainen? 5 kilo in een week afvallen, dan denk ik niet van goed gedaan maar eerder van dit is niet gezond en dat kan er net zo hard weer bijkomen.

Maargoed wellicht dat er in de volgende fase iets meer gegeten mag/gaat worden.

28

Re: nuchter trainen

Die dieèten ook eens op termijn bekijken ik heb ook zo eens op een laag calorie dieet gestaan. Dat was in de winter en duurde een 6 tal weken. Resultaat viel dik tegen en veel honger gehad en eigenlijk heeft het tot Augustus geduurd eer ik terug voluit kon gaan. Het leek wel of ik geen kracht kon ontwikkelen. Ikzelf ben daarom niet meer voor die dingen en sta nu onder begeleiding van een goeie sportdietiste. Wat niet wil zeggen dat ik geen nuchtere trainingen doe integendeel zelfs.

29

Re: nuchter trainen

Even afstoffen: ik ben begonnen met nuchter trainen. Kijken wat er gebeurt. Vooralsnog merk ik geen enkel verschil. Hartslag en ademfrequentie hetzelfde. Hebben jullie nog andere ervaringen opgedaan?

Je moet sneller dan de klos zijn.

30

Re: nuchter trainen

Misschien voor korte termijn een positief effect (gewichtsverlies), maar pas er wel mee op. Ook het verwachte effect van 'beter vet inzetten als brandstof' blijkt tegen te vallen bij sporters.

Wat leesmateriaal:

https://www.trailrunnermag.com/training … -athletes/
https://www.tri247.com/triathlon-health … etes-guide
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6983467/

Loop en zwem nog steeds graag voor mn ontbijt, maar neem wel altijd een kleine snack vooraf of mee.

31

Re: nuchter trainen

Vorig jaar vaak nuchter gelopen in de ochtend. Was prima. Ik viel er heel langzaam mee af. Maar dat kan ook goed door het hogere volume komen. Dat waren loopjes van 6 tot 15km.

Nu ga ik 2x per week vroeg fitnessen en zwemmen (7:00 uur) maar ik drink meestal een kop koffie en eet een banaan.

Bevalt het zou ik het blijven doen, bevalt het niet dan zie ik echt niet zoveel toegevoegde waarde. Er zijn waarschijnlijk genoeg andere zaken die positief bijgesteld kunnen worden voor een verbetering van de kwaliteit van een training (voeding, slaap, herstel, additionele oefeningen, materiaal, trainingsschema etc).

32

Re: nuchter trainen

Als ik 's ochtends hardloop dan is dat altijd nuchter. En dat heb ik heel veel, en jarenlang gedaan. Vaak 's ochtends hardlopen. Dan douchen en naar werk fietsen, en daar ontbijten. Nooit problemen mee gehad, maar ik viel er ook niet vanaf ofzo.

33

Re: nuchter trainen

De beter worden podcast van afgelopen maandag ging over nuchter trainen. Moraal van het verhaal was dat het niet zinvol is, zeker niet voor de toerfietsers. Link: https://open.spotify.com/episode/1cMQ8FJusuiGyLekql6dP6

34

Re: nuchter trainen

Leuk al die reacties, dank jullie. ik heb er niet een doel bij momenteel. Gewoon om te kijken hoe het is.

Je moet sneller dan de klos zijn.

35

Re: nuchter trainen

Ik train nuchter als het zo uitkomt qua planning. In het weekend gewoon mijn normale ontbijt en dan na een uurtje starten met trainen. Doordeweeks fiets ik wel eens 27km naar werk en dan ontbijt ik op werk.
Zelfde geld voor rustige duurloopjes in de ochtend voor werk.
Puur praktisch, omdat anders mijn ontbijt in de weg zit.