1

Onderwerp: zadelmeting

Hallo allemaal

In t najaar breng ik naast wat tijd buiten op de mtb ook wel wat uurtjes door op een tacx. Nu heb ik voor volgend jaar wat
ambitieuze doelstellingen waarvoor ik waarschijnlijk wat langer dan een uur aaneengesloten op de tacx zal zitten. Helaas merk ik dat ik na een tijdje echt niet meer lekker zit en ik vermoed dat dit te maken heeft met én de statische houding én met mijn zadel.
Aan die houding zal ik zelf het eea moeten doen door wellicht wat af te wisselen met staan zitten etc. Maar ik wil ook graag op zoek naar een nieuw zadel.

Heeft er iemand een tip voor een adres mbt zadel- en of fietsmeting ? En goede ervaringen hoor ik ook graag.

Alvast dank !

David

2

Re: zadelmeting

Jeroen van TriPro in Hilversum. Heb daar vorige week een fietsmeting gedaan én een nieuw zadel uitgezocht omdat ik tijdens het fietsen zit te schuiven op mijn zadel (houding wisselen). Het mooie is dat je daar heel snel (1 seconde) zadels kunt wisselen. Heb er een stuk of 20 geprobeerd, je roept dan meteen ja/ oh nee/misschien, en houdt er een paar over en daar zit je dan wat langer op. Werkt echt perfect.

triathlon is 3x leuker!

3

Re: zadelmeting

Ik denk dat op een tacx geen enkel zadel nog goed zit na een uur :-) Om het half uur of kwartier er eens even afkomen en je eens ontspannen kan al helpen.

4

Re: zadelmeting

Eens met ronnyke, paar uur buiten dan heb ik nergens last, uurtje binnen (zelfde fiets, zelfde setup) dan gaat na een uur alles zeer doen en schuren.

5

Re: zadelmeting

Dan zit je zadel toch echt niet goed genoeg, als het alleen met afleiding buiten te doen is. Ik heb in de winter m'n TT in de Tacx, met ISN zadel, en dat zit/hangt echt heerlijk.

En anders regelmatig een intervalletje gaan staan. Zwaarder trappen wil ook nog wel eens helpen, dan duw je toch wat gewicht op de pedalen i.p.v. op het zadel.

6

Re: zadelmeting

herkenbaar probleem wat ik grotendeels op heb kunnen lossen door een andere fietsbroek
speciaal geschikt voor indoor fietsen en of spinnen, extra ventilatie en vocht afvoer, scheelt echt een stuk

kan nu zeker anderhalf uur ... dan ben ik het ook wel weer beu (en niet alleen in/met mijn achterste)

D.

7

Re: zadelmeting

Ik zou ook Jeroen aanraden, van tri-run in Hilversum.
Die heeft mij 1,5jr geleden echt heel goed geholpen!

Voor een bikefit kun je ook bij hem terecht.
Een ander goed adres is Leisure World in Dronten. Bij Jan Maarten Heideman.

8

Re: zadelmeting

Dank voor de tips !

Reeds even op de website van tri run gekeken en dit ziet er goed uit. Ga zeker een keer langs in Hilversum.

9

Re: zadelmeting

Hier nog een tevreden Tri-Run-klant, qua meting en zadeladvies. Ik kan op dat zadel buiten 6+-uren zitten, maar op een Tacx, daar durf ik geen uitspraken over te doen - langer dan een uur vind ik dat sowieso niet te harden wink

Weblog over hoe ik op m'n 50e Ironman werd: http://www.delftweg9.nl/triathlon/

10

Re: zadelmeting

Hahaha ja het is ook niet superrelaxed. Maar sinds de smart tv met netflix kan ik net zo goed tv kijken en fietsen dan alleen tv kijken smile

Wil me ook nog eens verdiepen in Zwift. Schijnt ook leuk te zijn, iig meer interactie met anderen.