51

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Dat klinkt leuk, alleen is het niet de parkrun, als in de wereldwijde van https://www.parkrun.com/  Want die is elke week op zaterdagochtend om 9 uur én gratis.  Desalniettemin een goed initiatief natuurlijk!

Louise

52

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ik ga morgen toevallig voor het eerst meedoen! Althans, als ik op tijd wakker ben. Ga geen wekker zetten op zaterdag big_smile

53 Laatst bewerkt door Louise (19-11-21 21:51:48)

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ja, het is wel vroeg voor in het weekend, dat vind ik ook, zeker in de donkere tijd van het jaar, en het is voor ons een dik half uur fietsen. Ik kan morgen niet, maar hoop er volgende week weer bij te zijn, als loper of vrijwilliger.

Als je op tijd wakker bent, dan veel plezier Linda!

Louise

54

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ondertussen twee keer vrijwilliger geweest, erg leuk, en vandaag weer eens gelopen, lekker. We hebben steeds net redelijk geluk met het weer, vandaag net voor de start zelfs een regenboog zodat het leek alsof de pot met goud op het parcours stond.

En voor iets leuks tijdens de feestdagen: het gaat op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gewoon door! Niet allemaal, begreep ik, maar die in Rotterdam wel.

Louise

55

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Louise schreef:

En voor iets leuks tijdens de feestdagen: het gaat op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gewoon door!

Nouja, niet dus, maar dat wist ik vorige week nog niet. Ook nog niet toen ik me opgaf als vrijwilliger voor gister, maar toen het eenmaal zo ver was, voelden we de bui al wel hangen. Dus ik was blij dat ik er gister bij was, bij voorlopig de laatste weer...

Louise

56

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ik wil de ook op 1e Kerstdag voor mn 2e Parkrun gaan. Nu kan ik hardlopen ook prima alleen, maar toch jammer.

57

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Parkrun gaat aanstaande zaterdag weer van start! Althans, volgens hun Facebook. Helemaal snappen doe ik het niet, want wedstrijden zijn nog niet toegestaan volgens mij (is de Parkrun een wedstrijd??). Ik heb ook nog niet concreet gehoord van die in het Kralingse Bos dat het inderdaad zaterdag doorgaat, maar het is wel hoopvol nieuws natuurlijk.

Ik kan zelf zaterdag niet, nouja, wil niet, want ik moet zondag ook al vroeg op (ik ga lopen bij een Road to Rotterdam trainingsloop, daarvan heb ik wel bevestigd gezien dat ie doorgaat). Maar ik zal zeker weer regelmatig van de partij zijn!

Louise

58 Laatst bewerkt door Louise (19-02-22 17:31:18)

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ik wilde vanochtend de Parkrun opnemen in een lange duurloop vanuit huis. Onderweg dacht ik al: parcours zal wel aangepast moeten worden vanwege stormschade in het Kralingse bos, dat is eerder ook geweest. Maar het was nog radicaler: afgelast. Je mocht officieel het bos niet eens in, al trokken weinig mensen zich daar wat van aan (ik ook niet - ik had het hele bord niet zien staan, want dat stond zo dat vanuit de auto goed te zien was, maar niet vanaf het voetpad). Het stond op de website, maar daar had ik niet op gekeken, en nog een paar andere mensen ook niet.

Nouja, lange duurloop zonder Parkrun dus. We zijn nog wel een stukje het parcours op gelopen. De schade in het bos is enorm. Dit was er onder andere te zien op het parcours:

http://www.delftweg9.nl/triathlon/wp-content/uploads/2022/02/parkrun-stormschade.png

Louise

59

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Het was af en toe idd meer een soort obstacle run.

60

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Hoera! Breda heeft er ook een! De waterakkerrun. Kan helaas de link niet plakken. Corporate telefoon…

Je moet sneller dan de klos zijn.

61 Laatst bewerkt door Louise (01-04-23 12:49:33)

Re: Parkrun Nederland komt eraan

https://www.parkrun.co.nl/waterakkers/ wink Leuk ja, die wil ik zeker een keer doen! Er komen er sowieso steeds meer bij. Ik ben een beetje aan het 'sprokkelen', heb Den Haag en Delft gedaan ondertussen ook. In de zomer wordt verder weg wat makkelijker.

Ik was vanochtend 'gewoon' in Rotterdam en dat was een 1-april-versie: het parcours andersom. Als Nurkrap dus. En de grap was dat dat langer zou zijn lol

Edit - ik zag net op Strava dat Marco, een van de vaste Rotterdamse lopers/vrijwilligers erbij was in Breda vandaag. Hij is enthousiast over zowel parcours als 'nazit' (een Parkrun is geen Parkrun zonder de mogelijkheid tot koffie na).

Louise

62

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Voor wie nog wat leuks te doen zoekt maandag, Tweede Pinksterdag: de meeste Nederlandse Parkruns doen dan een extra editie, om 9 uur ook weer.

Wij gaan met een paar Rotterdammers morgen Parkrun Waterakkers verkennen, naar Breda dus. Da's wel vroeg op wink

Louise

63

Re: Parkrun Nederland komt eraan

Ik heb naast de gewone ook de extra editie van dit weekend benut voor een 'Parkrun-excursie': zaterdag Breda (Waterakkers), vanochtend Almere (Beatrixpark). De extra editie was een groot succes, veel deelnemers, ik hoorde het over andere locaties ook. Almere heeft anders 30-40 lopers, vandaag 185!

Louise