1 Laatst bewerkt door Holleman (06-02-10 14:33:43)

Onderwerp: Welk Frame od fiets

Beste mensen.

Had eerder in een ander topic mijzelf voor gesteld en vertelde daar dat ik 15 jaar geleden een auto ongeval heb gehad. Ondanks dat ben ik 3 jaar geleden begonnen met sporten en ben eerst 17 kilo afgevallen en ben nu voor een 1/8 en/of 1/4 aan het trainen. Heb de nodige lichamelijk beperkingen maar ondanks dat ram ik er zo nu en dan door heen. Heb al jaren 3 x per week fysio en het geluk wat ik nu heb is dat ik behandeld wordt door de eigenaar van fietsbewegingsanalyse.nl heeft een super methode om de fiets op te meten. Tevens krijg ik hulp met de loopschema's. Top dat er zulke mensen zijn.

Echter wil ik nu een betaalbaar frame kopen en ik weet dat je al het geld kan uitgeven maar dat heb ik niet omdat ik het laatste jaar erg veel geld heb gestopt in machine om zo de winter door te trainen.

Mijn vraag is of het Planet x frame zal voldoen voor een amateur zoals mij en of het mij voordelen opleverd.
Of zou ik echt voor een Cervelo P2 moeten gaan.

Hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen.

M.v.g.

Mijn Tijden 1/8:

Zwemmen  16:50
Fietsen: 38:04
Hardlopen: 31:10

Jan Holleman

2

Re: Welk Frame od fiets

Ik heb op beide frames nog nooit zelf gereden maar denk degene die je opnoemt dat dat beide heel goede frames zijn dus tja... En die tijden over welke afstand gaan die? 31:10 voor 10km lopen is haast top.

3

Re: Welk Frame od fiets

Bedankt voor je Antwoord........

Nee, tijden zijn van een 1/8...............
Gaat niet sneller door lichamelijk beperkingen maar voor mij is het halen van belangrijker als de tijden.
Echter wil ik alles binnen een bepaald budget doen en zoals ik al schrijf zal ik nooit een topper worden.

Prijs Cervelo is dubbel t.o.v. Planet X en ik vraag me af of het voor mij erg veel zal uit maken.

Bedankt

4

Re: Welk Frame od fiets

Holleman,

Het zijn alletwee prima fietsen. Voor mij hangt een dergelijke keuze zeker niet alleen af van de eventuele snelheidswinst die te halen valt. Belangrijk is ook of je het betreffende frame mooi vind en niet onbelangrijk of het betreffende frame qua geometrie bij jouw lichaam (en eventuele beperkingen) past.

Als zeer tevreden P2 eigenaar kan ik je verder alleen maar vertellen dat de P2 me met de opbouw redelijk wat gekost heeft, maar dat ik er ZEEEEEEEEEEEEEEER tevreden over ben.

JAB

5 Laatst bewerkt door ArieKuil (06-02-10 18:05:10)

Re: Welk Frame od fiets

Ik heb net een planet x besteld, ligt nu bij de fietsenmaker om gebouwd te worden tesamen met een 3T stuur.

Het frame ziet er mooit uit en was binnen 4 dagen binnen, alleen je moet er op rekenen dat het balhoofd er niet bij zit.   

Ik ben nu van een stalen frame naar dit gegaan dus elke keer als ik verder kom met presteren kan ik ook mee.  Naar mijn idee heeft het geen zin om een superdure fiets te kopen tenzij je met de top mee kan maar dat is mijn idee ervan.    Ik kan er nog niet maximaal uithalen wat er inzit.
Je ziet soms mensen met de duurste fietsen aankomen maar worden nog zoek gereden door atleten op oude barrels.

Heb nu planet X frame, 3T aerostuur, shimano groep 105 zwart gemonteerd door een fietsenmaker en ben nog geen 1300 euro kwijt.    Met Cervelo heb ik geen ervaring.

Succes

Bene ac absurdus !!!!!! (goed maar kansloos)

Planet X Pro Stealth Carbon - 3T Carbon Aerobar - shimano 105 black - Aero disc cover gaat besteld worden.

6

Re: Welk Frame od fiets

Ontzettend bedank voor jullie antwoorden. Begrijp dat duurder ook voordelen heeft maar zoals Ariekuil ook schrijft. Toppers zullen er alles aan doen om de tijden te verbeteren. Voor mij is het zaak om het te halen op een redelijk manier.

Misschien weet iemand iets te vertellen welke geometrie het meest rug vriendelijk is!!!!!!!

Bedankt

7

Re: Welk Frame od fiets

Dat ligt aan wat voor probleem je met je rug hebt :-) Maar daar kan je fysio/fietsenmeter je ongetwijfeld perfect in adviseren!

....Though his body says stop, his spirit cries - never!.....

(Survivor, Burning Heart)

8

Re: Welk Frame od fiets

Sorry, maar ik begrijp het niet helemaal. Je wordt begeleid door iemand waar je zo te zien vertouwen in hebt en waarschijnlijk ook de kennis om jou de fiets met de juiste geometrie te adviseren. Waarom stel je deze vraag dan alsnog hier op het forum? Ik zou dit met je begeleider overleggen, die kent jou en kan je vast beter adviseren dan de "kenners" op afstand.

9 Laatst bewerkt door Holleman (06-02-10 23:43:34)

Re: Welk Frame od fiets

Zoals ik boven schrijf is de prijs toch ook van belang en gezien we niet alle frames c.q. fietsen hebben bekeken
omdat ik afgelopen donderdag de meting heb laten doen. Tevens kan het toch ook zijn dat mensen uit praktijk ook iets kunnen vertellen of is dat niet meer mogelijk als je iets heb op laten meten. Het frame zal het beste zijn als je een maat frame laat maken........toch! Zoals jij zelf ook weet is er veel te halen uit zadel, lengte stuurpen, afstellen schoenplaatjes en ga maar door.............. Ja....... wat betreft Planet-x zou ik een M frame moeten en dan redelijk wat aanpassen voor de positie. Dit zal ook met het Cervelo Frame moeten gezien mijn nek en rug. Dus .................... waarom mag ik de vraag hier niet stellen ook al heb ik een meting gedaan.

Misschien zijn er mensen die ervaring hebben met dergelijke problemen en praktijk zijn de beste ervaring.

Sluit het topic maar omdat het wel onder domme vragen zal vallen.

P.s.

Lees dit eens......

http://www.ergonomiesite.be/antropometr … p_maat.htm

10

Re: Welk Frame od fiets

Wat ik probeer aan te geven, is dat je beter kunt overleggen met een specialist, zeker gezien je problemen. Jouw keuze hangt af van prijs en geometrie. Uiteraard is de Planet-X kwalitatief goed genoeg. Zelf rijd ik al 3 jaar op zo'n frame. Qua geometrie vind ik echter de balhoofdbuis aan de korte kant.

Wat de link die je stuurt betreft. Daar gaan ze uit van lichaamsmaten en aan de hand daarvan de afmetingen van de fiets, terwijl daarnaast juist (vooral ook voor jou) van belang is dat er rekening wordt gehouden met je lichamelijke beperkingen als het gaat om het juist afstellen van een fiets. Dit laatste kan niemand hier op het forum iets over zeggen.

11

Re: Welk Frame od fiets

Toch bedankt voor de info. Probeer alleen aan te geven met de link dat praktijk "fiets proberen" ook belangrijk kan zijn. Je hebt helemaal gelijk qua balhoofdbuis. Maar probleem is toch ook de prijs. Zelf heeft hij mij aangeboden om mijn racefiets te gebruiken......... Andere zadelpen, stuurpen gezien diepe de diepe zit met tt frame. Maar ben misschien dan eigenwijs..................

Maar het frame is goed......begrijp ik.

Moet nog een hoop leren Le Coq........ heb maanden nodig gehad om een uurtje te kunnen hardlopen.
Denk wel dat triathlon mij past. Doorgaan.................

Bedankt

12

Re: Welk Frame od fiets

je zou ook een bij Red Bull kunnen kijken.
Kwalitatief zeer goede fietsen voor een nette prijs, kan zijn daat de geometrie van deze frames beter bij jou wensen passen?:
http://rose.nl/output/controller.aspx?c … etail2=675

Quintana Roo CD0.1 - Record QS TT - Quarq SRAM Red22 - Zipp 900/Hed.3/Dura-Ace C50
Planet-X Stealth Pro Carbon 'Pink' – Dura-Ace 7800 TT - SRM Professional Rotor3D
Planet-X Stealth Pro Carbon 'Black' - Record QS - SRM Professional Dura-Ace
Empella Bonfire SL - CarbonFire - Dura-Ace 7800

13

Re: Welk Frame od fiets

Bedank voor de tip Scighera. Ik had al wat besteld bij Rose gezien ik toch een los frame wil kopen. Ze hadden de profile carbon stryke nu voor 85 euro. Heb er een gewoon T2+ Wing bij besteld en Dura Ace shifters. Stryke kan ik qua lengte verstellen en de handen wat omhoog plaatsen.

Bedankt