1

Onderwerp: Mijn vrouw is gefinished na 5 ur en 9 minuten.

De HT is de koningin onder de sloepraces. Met de HT is het allemaal begonnen.......
De eerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd geroeid op zaterdag 21 juni 1975 in het kader van de manifestatie "100 jaar Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz" door de sloepen  "Houtman" en "De Rijp". Hiermee werd de grondslag gelegd voor de HT Sloepenrace.
Inmiddels doen er jaarlijks het maximaal aantal sloepen, 130 stuks, mee aan deze geweldige race. De sfeer voor de start in Harlingen is al perfect, de sfeer op Terschelling na afloop van de race is waar de roeiers het vooral voor doen. Overigens is de ca. 34 km lange oversteek over de Waddenzee een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijdestroom.
Er zijn dan ook  regelmatig uitvallers in deze race.

En die waren er dit jaar, van de 130 sloepen die gestart zijn komen er slecht 83 aan. Een aantal daarvan heeft sommige stukken de sloep moeten duwen over het wad.

Mijn vrouw heeft de race voor de 3e keer (uit)geroeid met als belangrijke opmerking dat zij in een heren sloep roeit. Uiteindelijk zijn ze 39e geworden. Helaas niet het eerste Zeeuwse team (hoewel ze zeeuws kampioen zijn) die eer ging naar het heren team van Bruinisse die 32e is geworden.
Dit klinkt misschien als een slecht resultaat, maar over het algemeen zijn de teams die op het wad trainen in de top te vinden. Een 39e plaats voor een team dat traint op een (redelijk) golf vrij meer (Veersemeer) is dit meer dan goed te noemen.
Om even aan te geven waar we het over hebben:
totale afstand geroeid: 36Km
Totale tijd: 5:09


Ben echt wel trots:
http://www.kabelkrantterschelling.nl/data/110603%20ht-0105.JPG
http://www.kabelkrantterschelling.nl/data/110603%20ht-0883.JPG
http://www.kabelkrantterschelling.nl/data/110603%20ht-0886.JPG
http://www.kabelkrantterschelling.nl/data/110603%20ht-0891.JPG

2

Re: Mijn vrouw is gefinished na 5 ur en 9 minuten.

Heeft niks met triathlon te maken....alles met duursport....leuk en spontaan bericht Rogier! Kan me voorstellen dat je trots bent!!

3

Re: Mijn vrouw is gefinished na 5 ur en 9 minuten.

Wijnand schreef:

Heeft niks met triathlon te maken....alles met duursport....leuk en spontaan bericht Rogier! Kan me voorstellen dat je trots bent!!

Correct, had 'm oorspronkelijk in een ander draadje gezet maar besloten deze maar even lost te strekken aangezien het totaal lost staat van triathlon.