1

Onderwerp: IM wales 2011

Prachtige montage beelden: http://www.youtube.com/watch?v=1FklwNZN … re=related

Iemand die er bij was met mooie verhalen?

"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, thats all..."

http://twitter.com/FrankRoozendaa1

2 Laatst bewerkt door Ronald Bloemendal (06-10-11 19:23:18)

Re: IM wales 2011

Ja ik was erbij, het was mijn eerste IM.

Ik had deze IM uitgezocht omdat het zeer waarschijnlijk geen warme zou worden en ook vanwege het feit dat er niet al teveel hoogtemeters in zouden zitten. Dit stond tenminste in het begin op de website vermeld. Een paar weken voor de wedstrijd werden de echte hoogteprofielen bekend gemaakt. In het fietsparcours ongeveer 1900 hoogtemeters en in het loopgedeelte ongeveer 400.  Nou ja, daar verander je dan verder niks meer aan. Dus op naar Tenby met de auto.

De wedstrijd zelf:

Op advies van de reddingsbrigade is het zwemparcours verplaatst van South beach naar North beach wat gelijk tot gevolg had dat we er een extra transition bij hadden. Vanaf North beach was het ongeveer een kilometer lopen naar T1. De baai op North beach had echter ook nog genoeg hoge golven (uitvallers vanwege zeeziekte). Na het zwemmen op de fiets om eerst in een Limburg achtige omgeving (bultjes) 30 kilometer tegen windkracht 5 op te buffelen. Vanaf dat punt redelijk met de wind mee om vanaf kilometer 60 tweemaal dezelfde loop te fietsen waarin de meeste hoogtemeters zaten. Vooral in het laatste gedeelte van deze ronde zat het venijn met een klim van 3 kilometer 16%. Na het fietsen lopen, 5 kilometer tegen de bult op en 5 kilometer van de bult af en dat dan vier keerl. De laatste 2 uur van de marathon trok de wind nog aan naar kracht zeven en hadden we te maken met slagregens. Ik ben gefinished in 15:54:28. Het was een geweldige ervaring met een erg enthousiast Welsh publiek.

Lees ook het verhaal van Kristin Möller op haar blog. Eerste vrouw in IM wales.

http://kristin-moeller.de/

3

Re: IM wales 2011

Dat klinkt als een ware beproeving, golven, slagregens en hoogtemeters. Een klim van 3km a 16% kom je in de Benelux bij mijn weten nergens tegen. Proficiat met je prestatie!

4

Re: IM wales 2011

Mooi werk, bedankt voor je reactie!

"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, thats all..."

http://twitter.com/FrankRoozendaa1