1

Onderwerp: Challenge Almere

Vandaag is bekend geworden dat de triathlon van Almere onder de Challenge paraplu gaat vallen, zie http://www.challenge-family.com/news/ne … 08-01.html en http://www.challenge-almere.com/.

Zelf ben ik hier wel positief over, het geeft het evenement een stuk meer (internationale) uitstraling. Aan de andere kant blijft het hetzelfde winderige polderrondje op de fiets voor anderhalf keer zoveel geld. Wat vinden we hiervan?

2

Re: Challenge Almere

Hangt van het parcours af of het positief is of niet. Als parcours net als dit jaar weer veel smalle fietspaden/bochten bevat worden meer deelnemers heel irritant. En dan wordt er in september ook heel veel over stayeren geklaagd, dat kan ik je vast garanderen. Een niet-inhaalzone kan nu echt niet meer.

Als ze goede wave starts hebben (halve en hele niet door elkaar en zo) en daarna op grote brede wegen in de polder gaan rijden wordt het een groot succes.

Als ze het challenge merk kunnen gebruiken om het parcours te verbeteren is het extra geld waard. Misschien dat de gemeente nu meer mee wil werken aan het beschikbaar stellen van bredere en mooiere wegen? Ik zou er in dat geval goed mee kunnen leven dat er per deelnemer een paar tientjes in de zakken van de Challenge family verdwijnen. Maar ik wil voor ik overweeg me aan te melden wel eerst het parcours en de wave starts zien!

3

Re: Challenge Almere

Ook ik ben enthousiast over het aansluiten van Almere bij de Challenge Family. Er is echter nog veel werk aan de winkel voor de organisatie. Zoals al gemeld is het fietsparcours niet triathlon waardig. Als er een grote toeloop van deelnemers is, dan is er de afweging of je de halve triathlon of dan de Challenge Almere Amsterdam 70.3 naar een andere datum moet verplaatsen. Het verder gaan als Challenge brengt ook een hoger inschrijfgeld met zich mee, prijst Almere zich hier niet mee uit de markt?

4

Re: Challenge Almere

Ik vind het vet. De enige manier om in een landje als Nederland een hele met een beetje uitstraling te krijgen is (anno 2013) aansluiting bij Challenge of Ironman. (zie Denemarken waar het een groot succes is)

Het eerder hierboven genoemde verhaal over wave starts vind ik armoe (ik haat waves op lange afstanden).. . Maar ok mijn mening over waves is eerder elders wel beschreven en hier dus niet relevant.

Ik vind het een goede zet en de kwaliteit en sfeer van een Challenge/Ironman evenment zal me zeker eerder (opnieuw) richting almere duwen dan zonder dat label. Zo vaak doe ik geen hele, dus na 1 keer Almere (2009), 1 keer Ironman (2012) kan mijn debuut op een Challenge (in ALmere) weleens eerder komen dan verwacht (eens kijken hoe het komende seizoen loopt smile)...

5

Re: Challenge Almere

Het lijkt mij wel een goede zet, voor mij komt een hele in 2013 toch nog te vroeg, dus wacht ik dit jaar nog wel even af wat de reacties zijn.

Een evenement als dit zal altijd weer meer deelnemers trekken, ook vanuit het buitenland. Almere is toch een triathlon met geschiedenis!

Hopelijk wordt het voor Nederland een groot succes. Wellicht kunnen ze de plannen voor de 70.3 Naarden dan ook naar de Challenge family doen. Andere datum en de halve van Almere er uit. Scheelt weer deelnemers op het fietsparcours.

6

Re: Challenge Almere

Vind het prima dat ze onder een andere vlag verder gaan...

Ik heb vorig jaar meegedaan voor de eerste keer aan de halve en vond het een geweldig evenement ( het weer werkte ook mee ),

Maar ben ik nou de enige die vind dat 50% verhoging nogal veel vind.

Prijzen ze zich hiermee niet helemaal uit de markt en zijn ze niet bezig er een beetje een elite sport er van te maken, volgens mij is er geen 1 triathlon in Nederland zo duur..

7 Laatst bewerkt door Lieke (09-01-13 13:21:03)

Re: Challenge Almere

De 1/2e van Almere stond op mijn lijstje, dacht dat vorig jaar de inschrijving 100 euro was? Goed te doen voor iemand met een beperkt budget zoals ik, die daardoor bewust voor Almere kiest. Nu moet ik wel ff 2x denken of ik er wel 150 euro (als ik nu beslis) aan uit wil geven. Op zich zal het Challenge format best wat toevoegen, maar 50% extra betalen voor in essentie hetzelfde evenement gaat wel wat ver. Ik denk er dus nog even over na..

8

Re: Challenge Almere

Had voor mij niet gehoeven. Vorig jaar de halve gedaan en was van plan het dit jaar weer te doen.
Vond vorig jaar de prijs al hoog, laat staan nu. Niet dat het onbetaalbaar is, geef genoeg uit aan deze sport, maar meer dat ik het het niet waard vind.

Vorig jaar was het best een goed evenement, maar zoals Thijs ook zegt, veel te smalle wegen en (daardoor) heel veel stayeren. Als ze dit allemaal echt verbeteren dan overweeg ik wel weer mee te doen. Maar dat is dan toch meer omdat ik geen goed alternatief heb in die periode, zonder heel ver te hoeven rijden.

Dat ze zich aansluiten bij een Challenge.. Tja leuk.. Maar ik zie voor mijzelf de voordelen niet. Komen ongetwijfeld betere atleten op af, maar of het nou Wijnalda is die 1.5 uur sneller is, of een andere prof die me dan op 2 uur zet maakt voor mij weinig verschil wink

9

Re: Challenge Almere

Te duur geworden? Ik weet het niet. Het lijkt me niet makkelijk als je voor 300 deelnemers die elk 200 euro betalen een wedstrijd wilt organiseren die er internationaal gezien toe doet. Valt niet mee denk ik, want zo gauw het om een hele gaat wordt iedereen ineens erg kritisch. We willen vlak en snel, maar geen eenzame polder. Wel 1000 deelnemers binnen 10 minuten uit het water, maar absoluut geen stayeren. Geen fietspad met niet-inhaalzones, maar wel graag terug langs de wisselzone fietsen. Almere kon gewoon met het oude idee alleen interessant zijn voor Nederlanders, er waren genoeg kwalitatief hoogstaande alternatieven over de grens. Dat was uiteindelijk een doodlopende weg. Als een deel van dat extra inschrijfgeld goed gebruikt wordt om het parcours te verbeteren is die 50% duurder misschien wel de enige manier om überhaupt over 5 jaar nog een hele in Nederland te hebben.

10

Re: Challenge Almere

Ik ben benieuwd wat je er als sporter voor terug krijgt voor 50% verhoging!

Het fietsparcours afgelopen jaar was op zich prima.
Het bestond voor meer dan 50% uit normale fietspaden, dus smal.
Afgelopen jaar was er geen ontkomen aan om op de lange fietspaden te stayeren, hoewel ik het in dit geval liever als een trage groep beschrijf. Er was dan geen mogelijkheid tot inhalen. Alleen de polderwegen waren dan breed genoeg.
Als er nog een keer zoveel deelnemers komen zie ik het somber in.

De dreven rond Almere kunnen niet gebruikt worden, omdat de wijken aan deze dreven alleen via deze dreven ontsloten kunnen worden.
Dan terug naar Almere Haven? Of grotere rondes?

11

Re: Challenge Almere

Arnoutdv schreef:

Afgelopen jaar was er geen ontkomen aan om op de lange fietspaden te stayeren.

Jawel hoor, ik heb geen last gehad van stayeren.

Overigens verwacht ik dat oa de pastaparty vooraf en de verzorging achteraf een stuk beter worden.

De gemeente is betrokken bij de challenge plannen, dus wie weet kan er wel over dreven gefietst worden. Er zijn vele aanrijden naar de verschillende wijken. Nu was het fietsparcours als snel...over mooie dreven misschien nog wel sneller...!?

12 Laatst bewerkt door JanR (09-01-13 20:36:54)

Re: Challenge Almere

Kippenvelachtig gaaf nieuws! Ik ben niet bang dat Almere zich uit de markt prijst. Afgelopen jaren was het één van de goedkoopste LD-races ter wereld, maar dat heeft er nu niet echt toe geleid dat er veel deelnemers aan de start stonden. Mensen (over het algemeen) die een LD doen, willen een gaaf en groot evenement meemaken. Dat ze daar 50-100 euro meer voor moeten betalen, zal ze niet weerhouden. Mij in ieder geval zeker niet! Moet natuurlijk nog wel blijken dat het uiteindelijk ook echt een gaaf evenement wordt en daar heb ik nu alle vertrouwen in!

13

Re: Challenge Almere

Ik heb ook geen last gehad van het stayeren. Er waren wel wat mensen af en toe die in mijn wiel hingen, maar verder viel het wel mee.
De prijsverhoging heb ik maar door de vingers gezien.
Ik vind het inderdaad wel wat hoog en zeker 50% verhoging, maar ja.. als je een neerlandse triathlon met een beetje sterk deelnemersveld (en toeschouwers dan) wilt blijven organiseren dan moet het maar wat kosten. Dus bij deze weer ingeschreven voor de halve. Volgend jaar wellicht de hele of Roth.

14

Re: Challenge Almere

Deelnemers gaan er veel van terug zien! Wordt een evenement van een ander kaliber, waar de atleten de best mogelijke verzorging en beleving krijgen.
En nee we zijn niet van plan om 1000 atleten over hetzelfde fietsparcours te sturen smile. Hoe het parcours precies loopt kunnen we nog niet bekend maken, maar het zal voornamelijk uit brede wegen bestaan.

En ja het kost meer, maar dit geld gaat ten goede komen aan de deelnemers en hun wedstrijd. En in vergelijking met de meeste andere grote internationale wedstrijden horen we bij de goedkopere wedstrijd.

15

Re: Challenge Almere

Ik sprak Mirjam Weerd vanochtend hierover en die is enorm enthousiast ermee omdat het nu ook grotere namen zal trekken naar NL wat voor haar bij de vrouwen ook interessant maakt om tegen te strijden.

Voor mezelf vind ik het ook nog leuk en dan helaas wat prijzig, maar vlak en praktisch in mijn achtertuin vind ik super. Als ik meedoe wordt het de halve en wie weet het jaar erop de hele :-) Overnachting en reizen bespaar ik uit met elk ander evenement via Challenge of Ironman.

Hopen dat IM70.3 ook nog in 2014 naar Naarden komt.

Brede wegen genoeg in de flevopolder.

Carpe Diem | http://rosevdh69.blogspot.com

Doelen 2015: 26 juli Halve triathlon Challenge Poznan, Polen, 12 september Halve triathlon Challenge Almere
Hoogtepunten 2014: OD triathlon Utrecht (2e AG), 23/8 Ironman 70.3 in Budapest, Hongarije (5u21m47s - 7e AG45-49) PR op halve

16

Re: Challenge Almere

Tja die kosten... Ik heb afgelopen jaar meegedaan aan de Triathlon XL in Gerardmer, daar waren de inschrijfkosten rond de 120,00. Lijkt een heel bedrag maar dat ben je alweer vergeten als je de entourage en verzorging ziet en je je alleen nog maar met sporten bezig hoeft te houden. En bij een wedstrijd van het kaliber Challenge of Ironman in het buitenland ben je de kosten voor de reis en verblijf ook kwijt (en dat kan behoorlijk oplopen), in dat licht zijn de kosten van de Challenge Almere goed te overzien. De reiskosten kunnen hooguit enkele tientjes bedragen... Komend jaar komt het er voor mij sowieso niet van, maar als de Challenge blijft en de IM70.3 in Naarden erbij komt moet er voor mij in de komende jaren wel weer een keer een halve inzitten. Goede ontwikkeling, hopelijk kan de landelijke sportmedia er ook nog een flinke hoeveelheid airtime aan schenken. Dat zou de midden- en lange afstandtriathlon in ons laagland weer mooi op de kaart zetten.

17

Re: Challenge Almere

Dorter schreef:

Goede ontwikkeling, hopelijk kan de landelijke sportmedia er ook nog een flinke hoeveelheid airtime aan schenken. Dat zou de midden- en lange afstandtriathlon in ons laagland weer mooi op de kaart zetten.

+1 Ik zou als ik de Rabobank lekker eens flink investeren in de de triathlon en laat mensen genieten van die sport ipv het (te) vele schaatsen op tv met meerderheid aan NL-ers vergelijken met buitenlanders en het wielrennen. Niet veel doping schandalen veel minder ongelukken tijdens een wedstrijd zoals bij wielrennen regel is. Je investering in je atleet in triathlon geeft meer voldoening in investering lijkt me.

Dan zou je ook de estafette veel meer moeten uitlichten zodat je mensen op de losse onderdelen en specialisten zou kunnen betrekken een aantrekken.

Van mij mag triathlon individueel en estafette met alle vorm wel een nummer 1 zijn, wielrennen 2 en schaatsen 3 bij NOS tv uitzendingen :-)

Carpe Diem | http://rosevdh69.blogspot.com

Doelen 2015: 26 juli Halve triathlon Challenge Poznan, Polen, 12 september Halve triathlon Challenge Almere
Hoogtepunten 2014: OD triathlon Utrecht (2e AG), 23/8 Ironman 70.3 in Budapest, Hongarije (5u21m47s - 7e AG45-49) PR op halve

18

Re: Challenge Almere

Als ik de berichtgeving via de sociale media en op internationale triathlonsites en -fora zie dan heeft deze stap een flinke boost gegeven voor de naamsbekendheid van het evenement. Hopelijk lukt het ook om buiten de triathlonwereld wat exposure te krijgen, zoals in kranten en wellicht televisie. Ik begrijp dat dit in de jaren '80 het geval was en voor de populariteit van de triathlonsport in Nederland heeft gezorgd.

Nieuwe gebruiker Triathlon AlmereAmsterdam (welkom!) geeft aan dat het een evenement van een ander kaliber gaat worden en dat lijkt me ook noodzakelijk wil je tegenover de oude klanten de hogere kosten kunnen verantwoorden en nieuwe (buitenlandse) klanten een ervaring geven waar ze met plezier op terugkijken en positief over berichten. Persoonlijk vind ik het inschrijfgeld, ook al gaat het om een aanzienlijk bedrag, echt de minste van mijn zorgen als ik hier een perfect georganiseerd evenement voor terugkrijg. Zoveel grote evenementen doe ik nou ook weer niet per jaar.

Ik hoop dat deze stap ertoe leidt dat we in Nederland een volwaardige lange afstandstriathlon krijgen (houden) met een internationale uitstraling en zonder zorgen over de nabije toekomst. Ik volg het nieuws met grote interesse, al zal ik na de Ironman Nice pas beslissen of en hoe ik mee ga doen. Maar als ik na Nice nog een hele of een halve triathlon ga doen dan zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Almere zijn.

19

Re: Challenge Almere

Jip schreef:
Arnoutdv schreef:

Afgelopen jaar was er geen ontkomen aan om op de lange fietspaden te stayeren.

Jawel hoor, ik heb geen last gehad van stayeren.

Overigens verwacht ik dat oa de pastaparty vooraf en de verzorging achteraf een stuk beter worden.

De gemeente is betrokken bij de challenge plannen, dus wie weet kan er wel over dreven gefietst worden. Er zijn vele aanrijden naar de verschillende wijken. Nu was het fietsparcours als snel...over mooie dreven misschien nog wel sneller...!?

Pasta party niet goed? Waar heb jij gezeten? Beste pasta party die ik ooit heb meegemaakt. Lopend buffet in een restaurant, wat wil je nog meer?

20

Re: Challenge Almere

Maca944 schreef:

Als ik de berichtgeving via de sociale media en op internationale triathlonsites en -fora zie dan heeft deze stap een flinke boost gegeven voor de naamsbekendheid van het evenement. Hopelijk lukt het ook om buiten de triathlonwereld wat exposure te krijgen, zoals in kranten en wellicht televisie. Ik begrijp dat dit in de jaren '80 het geval was en voor de populariteit van de triathlonsport in Nederland heeft gezorgd.

Nieuwe gebruiker Triathlon AlmereAmsterdam (welkom!) geeft aan dat het een evenement van een ander kaliber gaat worden en dat lijkt me ook noodzakelijk wil je tegenover de oude klanten de hogere kosten kunnen verantwoorden en nieuwe (buitenlandse) klanten een ervaring geven waar ze met plezier op terugkijken en positief over berichten. Persoonlijk vind ik het inschrijfgeld, ook al gaat het om een aanzienlijk bedrag, echt de minste van mijn zorgen als ik hier een perfect georganiseerd evenement voor terugkrijg. Zoveel grote evenementen doe ik nou ook weer niet per jaar.

Ik hoop dat deze stap ertoe leidt dat we in Nederland een volwaardige lange afstandstriathlon krijgen (houden) met een internationale uitstraling en zonder zorgen over de nabije toekomst. Ik volg het nieuws met grote interesse, al zal ik na de Ironman Nice pas beslissen of en hoe ik mee ga doen. Maar als ik na Nice nog een hele of een halve triathlon ga doen dan zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Almere zijn.

Afgezien van dat stukje over Nice, waar ik niet zal deelenemen geeft dit exact mijn idee/gevoel weer.

21

Re: Challenge Almere

Challenge AlmereAmsterdam schreef:

Deelnemers gaan er veel van terug zien! Wordt een evenement van een ander kaliber, waar de atleten de best mogelijke verzorging en beleving krijgen.
En nee we zijn niet van plan om 1000 atleten over hetzelfde fietsparcours te sturen smile. Hoe het parcours precies loopt kunnen we nog niet bekend maken, maar het zal voornamelijk uit brede wegen bestaan.

En ja het kost meer, maar dit geld gaat ten goede komen aan de deelnemers en hun wedstrijd. En in vergelijking met de meeste andere grote internationale wedstrijden horen we bij de goedkopere wedstrijd.

Goed nieuws!

22

Re: Challenge Almere

NielsH schreef:
Jip schreef:
Arnoutdv schreef:

Afgelopen jaar was er geen ontkomen aan om op de lange fietspaden te stayeren.

Jawel hoor, ik heb geen last gehad van stayeren.

Overigens verwacht ik dat oa de pastaparty vooraf en de verzorging achteraf een stuk beter worden.

De gemeente is betrokken bij de challenge plannen, dus wie weet kan er wel over dreven gefietst worden. Er zijn vele aanrijden naar de verschillende wijken. Nu was het fietsparcours als snel...over mooie dreven misschien nog wel sneller...!?

Pasta party niet goed? Waar heb jij gezeten? Beste pasta party die ik ooit heb meegemaakt. Lopend buffet in een restaurant, wat wil je nog meer?

6e tafel, 3e rij,meest linker stoel.... Ik heb het niet over achteraf, maar vooraf.

23

Re: Challenge Almere

Maca944 schreef:

Ik hoop dat deze stap ertoe leidt dat we in Nederland een volwaardige lange afstandstriathlon krijgen (houden) met een internationale uitstraling en zonder zorgen over de nabije toekomst. Ik volg het nieuws met grote interesse, al zal ik na de Ironman Nice pas beslissen of en hoe ik mee ga doen. Maar als ik na Nice nog een hele of een halve triathlon ga doen dan zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Almere zijn.

Same here  smile

24

Re: Challenge Almere

Ynsnits schreef:
Maca944 schreef:

Ik hoop dat deze stap ertoe leidt dat we in Nederland een volwaardige lange afstandstriathlon krijgen (houden) met een internationale uitstraling en zonder zorgen over de nabije toekomst. Ik volg het nieuws met grote interesse, al zal ik na de Ironman Nice pas beslissen of en hoe ik mee ga doen. Maar als ik na Nice nog een hele of een halve triathlon ga doen dan zal dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Almere zijn.

Same here  smile

Same here  2 wink

25

Re: Challenge Almere

Ik heb me ingeschreven, geen problemen met de verhoging van het start geld. Waar ik wel van baal is dat het parcours nog niet bekent is. Bij ieder wedstrijd is het parcours al lang bekent, maar wat dan de wedstrijd van Nederland moet worden blijft het akelig stil.