1

Onderwerp: Duatlon, Triatlon, Tetratlon!

Beste Triatlonners,

Op zaterdag 14 september wordt in Amsterdam rondom het Nieuwe Meer voor de vierde keer een kleine (sprint) triatlon georganiseerd. Een aantal elementen zal waarschijnlijk afwijken van wat je gewend bent. We zijn een kleine groep, er is geen formele of professionele organisatie; de deelnemers zijn over het algemeen geen getrainde triatleten, en...er is een vierde onderdeel! Vandaar de naam: Tetratlon.

Vierde onderdeel is ontstaan omdat je bij de Zuid-Westhoek van het Nieuwe Meer tegen de ringvaart naar Aalsmeer aan rijdt. Het leek ons leuker om daar doorheen te gaan dan er omheen. In plaats van 4 km extra fietsen, steken we die 40 meter dus over met fiets. Hoe dan? De meeste mensen gebruiken een jerrycan als drijver, maar er zijn ook mogelijkheden om je fiets droog te houden als je dat belangrijk vindt.

We hopen elk jaar een beetje te groeien, en omdat het afgelopen jaar lekker liep en we inmiddels een beetje begrijpen waar we mee bezig zijn, leek het ons goed om eens te zien of er ook mensen uit de triatlonwereld zijn die mee willen doen. Onze ervaring is dat het elk jaar een festijn is voor wie gek genoeg is op te dagen.

Het parcour vind je hier: http://goo.gl/maps/8eg8Z

1) We starten met zwemmen van punt A naar B (320 meter)
2) Dan terugrennen van B naar A (2,5 km)
3) Dan fietsen van A naar C (3 km)
4) Van punt C naar D mag je geraken zoals je maar wilt (40 meter) Wees creatief en zwem/kano/vlieg naar de overkant: opblaasbootjes, jerrycans, luchtballonnen, zeppelins...
5) Vanaf punt D fietsen we het gehele Nieuwe Meer om totdat we weer bij punt A aankomen, waar roem, limonade en bier wachten. (9 km)

Voor meer informatie, zie flyer (bij deze post), Facebook (De Ongelooflijke Nieuwe Meer Tetratlon), of mail: nieuwemeertetratlon@gmail.com. Als je komt of interesse hebt, laat dat dan zeker even weten, dan kunnen we een beetje inschatten hoe we de organisatie aanpakken.

2

Re: Duatlon, Triatlon, Tetratlon!

Hmm wie kan zijn fiets 40m ver gooien wint?  lol