1

Onderwerp: Baku 2015

Als je nu naar Baku2015.com gaat, daar kun je live de vrouwen triathlon kijken! Morgen zijn de mannen aan de buurt. Engels commentaar en Nederland met Klamer voorop!!

Enough of this sunday stroll, let's hurt a little..

2

Re: Baku 2015

Thnx! Staat aan nu.

3

Re: Baku 2015

Mooi dat triatlon in deze Europese spelen is opgenomen alleen spijtig dat de echte toppers dit aan zich voorbij laten gaan. Maar in de toekomst zullen die er waarschijnlijk ook wel bijzijn.

4

Re: Baku 2015

Rachel Klamer is 2e geworden! Van de Baku website:

Switzerland's Nicola Spirig wins gold in women's Triathlon

Nicola Spirig wins Switzerland's second gold medal of the Baku 2015 Games. Matthias Hangst/Getty Images
Rachel Klamer of the Netherlands takes silver and Sweden's Lisa Norden claims bronze

Switzerland's Olympic champion Nicola Spirig won the women's Triathlon gold medal at the Baku 2015 European Games  on Saturday (13 June).

Her victory meant that Switzerland had won the first two gold medals of the inaugural European Games, after Jolanda Neff took the women's Mountain Bike title earlier.

By crossing the line first, in two hours and 28 seconds at Bilgah Beach, Spirig also won a place at the Rio 2016 Olympic Games, where she will defend the title she won at London 2012.

Rachel Klamer of the Netherlands took silver in 2:01:44, and Sweden's Lisa Norden, the London 2012 Olympic silver medallist, claimed the bronze in 2:01:46.

"It feels amazing to win the first European Games and to have won a qualifying spot for the Olympics in Rio makes this a perfect day for me," said Spirig.

5

Re: Baku 2015

Knap dat Spirig zowel op de IM afstand als op de OD kan winnen. Zegt dat iets over de kwaliteit van deze dame of over het niveau van het damestriatlon?

6

Re: Baku 2015

Hetzelfde als bij de Brownees/Gomez bij de heren, of andere cracks in willekeurige andere sporten: je hebt er nu eenmaal een paar die alles winnen. Spierig was sowieso al voor de aanvang de gedoodverfde winnaar.

7

Re: Baku 2015

Het lukte Chris McCormack die toch echt wel een reputatie heeft op de lange afstand, en ook op de kortere trouwens, niet om zich te kwalificeren voor de korte afstand.

Zou het niet zo zijn, dat er net als in het wielrennen van vroeger tot nu, een specialisering gaande is?
Ik bedoel, vroeger won een klein stel renners praktisch alles - van grote rondes tot klassiekers en de meest vreemde combinaties van wedstrijden. Met de specialisatie nu, van klimmers, tijdrijders, kassei en-of heuvelspecialisten en sprinters is dat iets wat niet vaak meer gezien wordt. Een Sebastian Kienle lijkt zich enkel te focussen op 1/2 of hele IM en Javier Gomez is wel erg goed bezig in het ITU veld maar won ook het 70.3 WK.

Lastige vraag, maar mij dunkt dat wanneer een top-pro z'n zinnen ergens op zet het wel mogelijk is om op alle afstanden te excelleren. Het zit 'm toch vaak in de details bij die gasten.