1

Onderwerp: Mountainbike Klikpedalen

Misschien niet echt een triathlonvraag, maar ik heb gezien dat er veel leden ook op een mountainbike rijden in de winter, dus stel ik hem toch maar. Sinds kort heb ik Klikpedalen op m'n mountainbike staan. Ik ben dat wel al wat gewend omdat er ook Klikpedalen op m'n koersfiets staan, maar om ui te klikken op de koersfiets doe ik 1 been omhoog en draai dan m'n voet naar binnen om uit te klikken. Nu heb ik gehoord dat dat een slechte gewoonte is, en dat je eigenlijk altijd je voet naar buiten moet draaien om uit te klikken. Wat doen jullie? Draaien jullie soms ok naar binnen om uit te klikken?

Jorrit

2

Re: Mountainbike Klikpedalen

Hoezo niet echt een triathlonvraag? Er zijn ook offroad-specialisten en uitdrukkelijke cross-liefhebbers, ik zou niet weten waarom een mtb-gerelateerde vraag hier niet thuis zou horen.

On topic, ik draai altijd naar buiten. Als je uitklikt doe je dat meestal om voet aan de grond te zetten, dan gaat je been ook naar buiten. En met een beetje pech heb je met naar binnen draaien je kuiten onder het smeer van je kettingblad of je haalt in het ergste geval je been er aan open.

3

Re: Mountainbike Klikpedalen

En doe je dat dan ook als je been bovenaan staat? Als mijn been beneden staat lukt het me ook gemakkelijk om naar buiten uit te klikken, maar als m'n been vanboven staat krijg ik hem er langs buiten niet gemakkelijk uit, dus dan draai ik naar binnen

Jorrit

4 Laatst bewerkt door Dorter (24-10-15 22:16:54)

Re: Mountainbike Klikpedalen

Als je plotseling uit moet klikken om iets te corrigeren (denk aan rijden in de sneeuw of op opgevroren moddersporen) heb je ook geen gelegenheid om je been in de makkelijkste positie te brengen en het is me nog nooit opgevallen dat ik niet naar buiten kon klikken. Weet in elk geval zeker dat ik nog nooit bewust naar binnen geklikt heb. Wellicht je pedalen iets minder strak afstellen.

Trouwens; blijf lekker naar binnen klikken. Er is tenslotte niets fouts aan en van mij MOET je niks. Wat voor jou werkt gewoon lekker doen.