1

Onderwerp: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Hoi,

Bij mijn fietsclubje ontstond een tijdje geleden spontaan het idee van een paar dames om een fietsdag speciaal voor vrouwen op de racefiets óf die nog nooit op een racefiets gezeten hebben maar het wel eens willen proberen te organiseren, Het idee erachter was; fietsen is zo leuk, jammer dat niet veel meer vrouwen weten hoe leuk dat is. Ok, dan gaan we daar wat aan doen.

Nu weet ik dat de forumpopulatie hier voornamelijk reeds doorgewinterde sportgekken eh mensen bestaat betreft maar wellicht kennen jullie een dame die dit leuk vind of lees je nu mee omdat je je nog aan het oriënteren bent. (zoals ik zelf jaren geleden).
Ben je wel al een spijkerhard trainende dame dan kan je meedoen met Lucinda Brand voor een pittige workout. Meer informatie over de invulling van het programma, met diverse workshops en lezingen staat op de website van de Mol.
DTC de Mol heeft een eigen wielerbaan en zit in Dordrecht.

Op 11 mei is bij fietsvereniging De Mol in Dordrecht een dag speciaal voor alle vrouwen die iets met een racefiets hebben. Dus fiets je al of ben je nieuwsgierig of een racefiets iets voor je is? Dan is deze dag voor jou! Het maakt niet uit of je oud bent of jong, veel fietst of weinig, alleen of samen, al jaren of nog maar kort – of misschien nog nooit op een racefiets hebt gezeten maar dat wel een keer wil uitproberen.

    Wees welkom!
    De fietsdag vindt plaats op en bij de wielerbaan van De Mol. Er zijn allerlei activiteiten, zowel voor beginnende als gevorderde fietsters. We weten het programma nu nog niet in detail, maar we denken aan: trainingen op verschillende niveaus, workshops over trainen, voeding, blessures en onderhoud, een korte tocht; kramen met kleding, fietsen en ander materiaal.

    Je kunt dus kennismaken met de fietssport, maar ook als je al langer fietst kun je dingen opsteken en uitproberen. Meekomende partners en kinderen hoeven zich niet te vervelen: ook voor hen zijn activiteiten. We willen je op de fietsdag ook laten kennismaken met De Mol. We vinden het leuk als je dan lid wordt, want er mogen nog best meer vrouwelijke leden bij, vinden wij.

    Aan de vrouwendag wordt meegewerkt door fietsfabrikant Giant. Van hun vrouwenmerk Liv zullen verschillende fietsen aanwezig zijn, zodat je die kunt uitproberen – en kunt zien hoe mooi ze zijn. Verder zal Giant zorgen voor een volgauto bij de tocht en clinics geven over fietsonderhoud.

    En wat zou de vrouwendag zijn zonder het boegbeeld van de Mol: Lucinda Brand. Zij werd in januari Nederlands kampioen veldrijden en heeft ook op de weg grootse prestaties neergezet. Ze zal er op 11e mei bij zijn en pas maar op: haar enthousiasme is aanstekelijk!

    We zijn bezig met het programma, en er is nog ruimte voor meer, dus als je ideeën of wensen hebt, neem dan contact met ons op – .

https://www.fietsclubdemol.nl/programma/ddfd-2019-1

2 Laatst bewerkt door Louise (26-04-19 19:25:37)

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Ik ben ook bij die dag betrokken, ik geef er twee workshops. De ene gaat over hoe je goed traint, motto 'schrijf je eigen trainingsschema'; de andere over vrouw-specifieke fietsblessures, -kwalen, -pijntjes en -ongemakken en verhoogde risico's. Van zadelpijn tot overtraind raken! En dan natuurlijk vooral over het voorkomen en oplossen daarvan.

Louise